Brød og bagværk
1. april 2014

Marokkansk appelsinkage med abrikoser

Vil du have en ekstra saftig kage, så prik den med en gaffel, mens den er varm, og tilsæt en lage, som du har kogt ind af saften af en appelsin og lidt sukker
Af: Mai Knauer
Marokkansk appelsinkage med abrikoser

Foto: Columbus Leth

Marokkansk appelsinkage med abrikoser til 8 - 10 personer

Tid: 25 min. Kogetid, appelsiner: 1 time. Bagetid: 1 time. INGREDIENSER2 store usprøjtede appelsiner1 håndfuld tørrede abrikoser½ bundt frisk mynte6 æg250 g sukker1 l vand275 g mandler1 tsk. bagepulver25 g pistacienødder1 springform med løs bund på ca. 22 cm i diameter PYNTflormelis

Opskrift - sådan laver du marokkansk appelsinkage med abrikoser

1. Skyl og kog appelsinerne ved svag varme i ca. 1 time. Lad dem køle af på en tallerken, og skær dem i mindre stykker med skallen på. Hak abrikoser groft og mynte fint, og blend det sammen med appelsinerne i en foodprocessor/minihakker. 2. Pisk æg og sukker tykt og skummende. Blend mandlerne til fint mel i en foodprocessor/minihakker, og vend dem i æggemassen sammen med bagepulver og grofthakkede pistacienødder. 3. Vend den blendede appelsinmasse i dejen. Fordel dejen i den smurte form. Bag kagen ved 200° i ca. 1 time. Lad den køle af, og pynt med flormelis inden servering. PRØV OGSÅ: Chokoladekage med appelsin, pinjekerner og pistacie

Læs også