Løb: Vil du have pulsen op? Derfor er løb den letteste måde
Udgivet første gang 14. januar 2015. Foto: Shutterstock
Puls ved løb
At løbe er den letteste måde at få pulsen op og træne det meste af kroppen på. Uanset om du er begynder eller i topform, kan du få stort udbytte af at løbe.
Kondition: Løb styrker både kondition, hjerte og kredsløb. Få ting kan få din puls i vejret så hurtigt som løb.
Uanset din form kan løb være superhårdt, fordi du bruger hele kroppen og bærer din vægt.
Muskler: Og selv om det måske ser ud, som om du kun træner benmuskulaturen, er det faktisk næsten hele kroppen, der kommer i spil, når du løber.
Især mave og balder, men også arme, ryg og skuldre, som du bruger, når armene svinger og dermed trækker kroppen frem.
Vægttab: Hvis du løber for at tabe dig, er det faktisk mere effektivt at løbe kort og hurtigt end langt.
På den måde bygger du nemlig muskelmasse, og den høje intensitet giver dig højere efterforbrænding (altså den forbrænding, du har resten af dagen).
Prøv for eksempel den såkaldte 30-20-10-metode:
Først 2 minutters jogging som opvarmning, så 30 sekunders løb i moderat tempo, derefter 20 sekunders hurtigere løb, og til sidst 10 sekunders spurt (så hurtigt du kan)
Derfor er det fedt at løbe!
- Uanset om du træner hardcore intervaltræning, eller du jogger ud på en længere tur, er der sikker forbrændingsgaranti.
- Løb betyder frihed. Du bestemmer selv (være dermed ikke sagt, at du ikke bør udfordre dig selv), og du kan lade tankerne få frit løb, imens du lytter til din yndlingsmusik.
- Kvinder, der løber, producerer ifølge en amerikansk undersøgelse mindre østrogen, hvilket sænker risikoen for blandt andet brystkræft og diabetes.
- Løb vil for mange kvinder kunne afhjælpe både menstruationssmerter, hovedpiner samt andre smerter i kroppen.
- Når pulsen kommer op i længere tid ad gangen, udløses der endorfiner, som er med til at gøre dig i godt humør – og dermed giver dig energi til at løbe endnu længere.