Slank: Sådan kommer du af med dine ømme punkter
Foto: PR
Er du også indehaver af en irriterende delle på maven, et par lidt for store lår eller måske en god håndfuld løs mormorhud, der ivrigt vinker med, hver gang dine arme bevæger sig ud fra din krop? Så er du formentlig med i klubben af kvinder, der har et ømt punkt. Og du er langt fra alene. Rigtig mange kvinder kæmper nemlig med et specifikt problemområde, siger træningsekspert og forfatter Anna Bogdanova.
- Kvinder har typisk fire områder på kroppen, som de slås med: maven, lårene, numsen og overarmene. Ud af de fire, er det lårenes fedtdepoter, som flest kvinder ønsker at få hjælp til at komme af med, fortæller hun.
Lagrer lettest fedt
- Lårene er det ømmeste punkt, det er dem, jeg hører mest om fra mine kvindelige kunder. Og det er der en naturlig forklaring på – lårene er nemlig den kropsdel på kvinder, der lettest lagrer mest fedt. Samtidig er det så uretfærdigt indrettet, at det også er lårene, der er sværest at slanke, siger Anna Bogdanova.
LÆS OGSÅ: En blød mave kan faktisk være sundere end en flad mave
Samtidig forklarer hun, at vi ikke som sådan kan punktslanke os. Når vi forbrænder fedt, vil kroppen altid selv bestemme, hvor den vil smide ekstra kilo. Alligevel kan vi godt gøre en ekstra indsats for at få has på de ømme punkter. Uanset hvilken del af kroppen, du ønsker at arbejde med, så handler det imidlertid i første omgang om at komme i gang med en grundlæggende styrketræning. Du skal træne tungt. Jo tungere, des bedre.
- Du får mest for pengene ved at lave hård styrketræning. Det vil sige få gentagelser med tung vægt. Jeg vil anbefale, at du bruger kettlebells, og at du løfter 3-5 gange med fem gentagelser. Det handler om, at du skal løfte så tæt på det maksimale af det, du kan klare med en god teknik.
LÆS OGSÅ: Sådan spiser du mindre – uden at blive sulten
Når du træner tungt, får du nemlig fat i de store muskelmasser, og du får nemmere ved at forbrænde fedt i et til to døgn efterfølgende. Derfor er det en god idé at gå eller cykle for at udnytte efterforbrændingen.
Udnyt dit træningsvindue
Anna Bogdanova anbefaler, at man tænker strategisk, når det gælder ens kost.
- En times tid efter din træning kan du spise nogenlunde, hvad du vil. I den time står dit træningsvindue åbent, fordi din efterforbrænding kører for fuld damp, og det skal du udnytte. Den mad, du spiser, vil gå lige i musklerne i stedet for at sætte sig som fedt på din krop, så spis dit største måltid i timen efter træningen, siger hun.
Hun anbefaler en basiskost bestående primært af proteiner, frugt og grønt samt fedt i moderate mængder. Kulhydraterne skal gemmes til efter træning, hvor man til gengæld godt kan tillade sig at spise en skål havregryn eller et stykke toastbrød, medmindre man er i gang med et større vægttab.
LÆS OGSÅ: 10 lækre opskrifter, der hjælper dig til at få flad mave