Mad
7. marts 2013

Pancetta pasta med svin og salvie

Ugens fredagsopskrift er pasta med svin, pancetta og salvie. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/03/1310-madplan/1310-mad-fredag-copy-2.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Her kan du bruge resten af din lækre mørbrad, også selv om enderne ikke er så pæne. Brug en god kvalitet pancetta.

Pasta med svin, pancetta og salvie til 2 personer (20 min.)

250 g frisk pasta, gerne fuldkornspasta
salt

Endvidere:

200-300 g svinemørbrad
olivenolie til stegning
100 g pancetta i strimler
1 spsk. hakket salvie
50 g revet parmesan
sort peber

Tilbehør:

100 g blandet salat
100 g semidried tomater
1 rødløg i tynde både
olivenolie
balsamicoeddike
salt og peber

Sådan gør du:

Kog pastaen i rigeligt og saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra, men gem det.

Skær kødet i strimler, og rist dem i olivenolie i en dyb pande. Kom din pancetta ved, og lad den blive let sprød.

Tilsæt salvie, og vend pastaen med kødet og sammen med ca. 1 dl kogevand.

Kom revet parmesan i, og smag til med masser af sort peber og salt om nødvendigt.

Servér straks med ekstra parmesan og måske lidt mere salvie.

Giv en frisk salat til med semidried tomater, rødløg og olie-eddike.

TIP: Brug bacon, hvis du ikke kan skaffe pancetta.

Læs også