Mad
14. august 2014Stegt torsk med let ærtesauce
Torsk der er skindstegt smager skønt og bliver ikke tørt. Du kan også bruge pighvar eller sandart. Her for du opskriften på stegt torsk med let ærtesauce
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Stegt torsk med let ærtesauce til 4 personer
INGREDIENSER 600 g torskefilet 2 spsk. olivenolie til stegning 1 bananskalotteløg 10 g smør til stegning 2 dl hvidvin 1 dl fiskefond 2 dl piskefløde 250 g ærter i bælg TIL SERVERING frisk koriander salt og friskkværnet peber evt. lidt godt brødOpskrift - sådan laver du stegt torsk med let ærtesauce
1. Skær fisken i 4 lige store stykker. Skær et lille kryds i skindet, så det ikke trækker sig sammen, når du steger den. Varm en pande op med olie. Læg fiskestykkerne med skindsiden nedad på den varme pande. Hold dem nede med en palet, så skindet bliver helt sprødt og jævnt stegt. Vend fiskestykkerne, sluk for varmen, og lad dem stege færdig på eftervarmen. 2. Pil og hak skalotteløg helt fint. Smelt smør i en lille gryde, og steg løget, til det er klart. Hæld hvidvin på, og kog syren væk. Tilsæt fond og fløde, og kog saucen ind til halvdelen. Bælg ærterne, og vend dem i saucen lige før servering, så de får et lille opkog på 1 minut. Servér saucen sammen med den sprøde fisk. Drys med koriander, salt og peber. Servér evt. med lidt brød til.Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag – Gourmet-mad i en fart. Til hovedret og dessert anbefaler vi
HOVEDRET: Oksemørbrad med balsamicomarinerede skalotteløg - Få opskriften her
DESSERT: Ferskner i vaniljemarinade med hindbærpuré og is - Få opskriften her