Muslinger i tomat og fløde
Foto: Anders Schønnemann
Husk servietter og ske til sådan en omgang muslinger. Her må smaskes og snaskes. Det smager bare bedst sådan!
Muslinger til 2 personer:
1 kg blåmuslinger
2 fed hvidløg, hakket
1 løg, hakket
1 fennikel i mindre stykker
lidt olie til stegning
2 dl hvidvin
1 dl vand
2 spsk. tomatpuré
1 dl piskefløde
salt
en smule citronsaft
Tilbehør:
lidt hakket bredbladet
persille
groft brød
salat
Sådan gør du:
Rens alle muslinger, og kassér dem, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet. Sautér hvidløg, løg og fennikel i lidt olie i en stor, varm gryde. Kom muslingerne ved, og hæld vin og vand på. Sæt låg på, og lad dem dampe i 3 minutter. Tilsæt tomatpuré og fløde, og lad det hele koge op i 1 minuts tid.
Kassér alle muslinger, der ikke åbner sig under tilberedning! Smag til med salt og citron, og servér straks med et drys persille og med groft brød og salat til.