Marineret kalkunbryst med ovnbagte grøntsager til 4 personer
Butternutsquash er en rigtig vintergrøntsag. Hvis du ikke kan få fat i den, kan du i stedet bruge hokkaidogræskar.
INGREDIENSER
1 kalkunbryst (ca. 1 kg)
MARINADE
1 bundt mynte 1 bundt koriander 1 spsk. spidskommen saft af 1 citron 1 fed hvidløg ½ dl olivenolie
OVNBAGTE GRØNTSAGER
1 butternutsquash 3 kviste timian salt og friskkværnet peber 4 spsk. olivenolie 1 grøn squash
BULGURSALAT
250 g grov bulgur 1 bundt bredbladet persille salt og friskkværnet peber olivenolie
Opskrift - sådan laver du marineret kalkunbryst med ovnbagte grøntsager
1. Marinade: Pluk bladene af krydderurterne, og blend dem sammen med spidskommen, citronsaft, hvidløg og olivenolie. 2. Læg kalkunbrystet i en lille bradepande. Hæld marinaden udover. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 200°. Steg kalkunbrystet i ca. 1 time. 3. Ovnbagte grøntsager: Halvér butternutsquashen, og fjern kernerne. Læg den i et ovnfast fad. Hak timian. Krydr butternutsquashen med halvdelen af timianen, salt og peber. Dryp 2 spsk. olivenolie udover. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter. Skær den grønne squash i stave, og vend dem i hakket timian, salt, peber og olivenolie. Fordel squash-stavene i fadet med butternutsquash, og bag det hele i yderligere 15-20 minutter. 4. Bulgursalat: Kog bulgur i letsaltet vand i 10-12 minutter. Hæld vandet fra, og skyl bulguren i koldt vand. Skyl og hak persillen. Vend persille og bulgur sammen. Smag til med salt, peber og olie.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Musaka med hakket oksekød og aubergine - Få opskriften her
Havtaske med ovnbagt ratatouille - Få opskriften her
Rispilaf med gulerødder, mandler og rosiner - Få opskriften her
Krydret kylling og linsesalat med bagte rødbeder og feta - Få opskriften her