Stuvet hvidkål og hakkebøffer
Foto: Anders Schønnemann
Det er okay at spise stuvede grøntsager indimellem. Især når der rent faktisk er mere grønt end stuvning
Stuvet hvidkål:
²⁄3 lille hvidkål
2 spsk. smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
salt
revet muskatnød
Endvidere:
400 g hakket oksekød
lidt olie til stegning
2 løg i skiver
250 g champignoner i kvarter
lidt olie til stegning
salt og peber
lidt timian
Tilbehør:
kogte kartofler
Sådan gør du:
Snit hvidkålen fint. Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt mælken stille og roligt, mens du fortsat pisker over svag varme. Lad saucen simre og tykne i 10 minutter, pisk jævnligt. Kom hvidkålen i, og lad den simre med i yderligere 10 minutter, og smag til med salt og muskatnød.
Form imens kødet til 2 bøffer. Steg dem i olie på en varm pande.
Steg imens løgene let gyldne og bløde i lidt olie på en anden pande. Kom champignonerne ved, og lad også dem stege gyldne. Krydr med salt og timian.
Servér hakkebøfferne toppet med løg og champignoner, og giv stuvet hvidkål og kogte kartofler til.
TIP: Jeg har brugt et lille hvidkål. Er det et stort kål, du har, bør du enten gemme lidt og lave stuvet hvidkål en anden dag eller lave ekstra sauce til stuvningen