Jordskokkesuppe med ristede æbler
Foto: Anders Schønnemann
Gå efter store jordskokker. De er nemlig nemmere at skrælle. Og bemærk, at vægten på jordskokker er skrællet vægt!
Jordskokkesuppe til 2 personer:
300 g skrællede jordskokker
100 g skrællet kartoffel
lidt olie til stegning
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
3 kviste timian
lidt kødsnor
8 dl grøntsagsbouillon
salt og peber
Endvidere:
2 æbler i både
lidt smør og olie til stegning
lidt plukket timian
salt
Tilbehør:
groft brød
Skær jordskokker og kartofler i grove stykker, og sautér dem i lidt olie i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. Kom løg og hvidløg ved, og lad det stege i yderligere et par minutter. Bind lidt kødsnor om timianen, og kom den i gryden sammen med bouillon. Læg låg på, og lad din jordskokkesuppe koge i ca. 30 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Tag timianen op, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og (evt. hvid) peber.
Rist æblerne i lidt smør og olie. Krydr med salt og timian.
Anret den varme suppe i dybe tallerkener; top med æbler, og servér med brød til.
TIP: Hvis du vil bruge jordskokkesuppe som forret, kan du runde den af med lidt fløde