Pastasalat med artiskok og basilikum
Foto: Anders Schønnemann
Køb en god tørret pasta, køb en supergod pesto (læs: dyr), eller lav den selv af frisk basilikum, pinjekerner, parmesan, citronsaft og god olivenolie. Så får du en frisk pastasalat, som passer til alt, hvad du kommer på grillen.
Pastasalat til 4-6 personer:
200 g tørret konkylie-pasta
eller små penne
2-3 spsk. god grøn pesto, f.eks. fra Meyers (eller hjemmelavet)
75 g ristede pinjekerner
1 glas grillede artiskokker i olie
3 forårsløg
ca. 75 g mangetoutærter eller friskbælgede grønne ærter
2 spsk. semitørrede tomater i olie (fås på glas)
1 håndfuld frisk basilikum
75 g pecorino, grana eller
parmesan, høvlet i flager (kan undgås hvis du gerne vil have en fedtfattig pastasalt)
Sådan laver du pastasalat:
Ingen pastasalt uden pasta - kog pastaen al dente efter anvisning på pakken. Lad den dryppe godt af, der skal helst ikke vand i din pastasalt. Vend den med pesto, og lad den trække, til den er afkølet. Rist pinjekernerne lysebrune på en tør pande. Skær artiskokkerne i halve eller mindre stykker alt efter hvordan du foretrækker din pastasalat. Hak forårsløgene, og skær mangetoutærterne i små skrå stykker. Vend det hele i din pastasalat sammen med tomater. Anret din pastasalat i et dybt fad, og drys med basilikumblade og masser af høvlet parmesan.
TIP: Pastasalat kan sagtens gemmes til dagen efter. Spis evt. din pastsalat som frokost dagen efter!