Træning og kost
10. december 2014

Ugens slankeopskrift: Kalvefilet med avocadosalsa og bønnesalat

Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Denne uges slankeopskrift er kalvefilet med avocadosalsa og bønnesalat
Af: Sandra Pugliese
https://imgix.femina.dk/media/article/1449-ugens-slanke.png

Foto: Line Falck

Kalvefilet med avocadosalsa og bønnesalat til 2 personer

INGREDIENSER 350 g kalvefilet 50 g skalotteløg 1 fed hvidløg ½ frisk rød chili 1 spsk. friske timianblade salt og friskkværnet peber AVOCADOSALSA TIL KALVEFILET ½ avocado, ca. 60 g (udstenet og skrællet vægt) 150 g agurk (skrællet vægt) ½ spsk. olivenolie saft af 1 limefrugt salt og friskkværnet peber BØNNESALAT TIL KALVEFILET 300 g grønne bønner 200 g tomater (udkernet vægt) PRØV OGSÅ: Roastbeefruller med grøntsager

Opskrift - sådan laver du kalvefilet med avocadosalsa og bønnesalat

1. Skær kalvefilet i tynde skiver. Pil løg, og hak det fint. Pil hvidløget, og riv det. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Bland det hele sammen med timian, salt og peber, og gnid blandingen ind i kødet på begge sider. Pak kødet ind i en frysepose, og lad det marinere i køleskabet i mindst 2 timer. 2. Tag kalvefilet ud ca. 30 minutter før stegning, og steg det på en varm (grill)pande i 2 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. 3. Avocadosalsa: Tag kødet ud af avocadoen. Skræl agurken. Blend avocado og agurk med olie i en foodprocessor, og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 1-3 minutter, så de stadig har bid. Køl dem straks af med koldt vand. Skyl tomaterne, fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Bland bønner og tomater, og servér som tilbehør til kødet sammen med avocadosalsa. Næringsindhold pr. person Energi: 408 kcal Protein: 42,5 g Fedt: 16,8 g Kulhydrat: 26,3 g Kostfibre: 8,5 g PRØV OGSÅ: Lammespyd med sprød salat

https://imgix.femina.dk/madplan_banner_88.png

Læs også