Lasagne
Foto: Anders Schønnemann
Lasagne til 2 personer:
1 løg, hakket
2 gulerødder, revne
4 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g magert hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater,
2-3 tsk. tørret oregano
½ tsk. sukker
salt og peber
Endvidere:
1½ spsk. smør
2 spsk. mel
ca. 3 dl mælk
revet muskatnød
6 lasagneplader, gerne grove
100 g revet ost
Tilbehør:
100 g blandet salat
olie og eddike
Sådan gør du:
Sautér løg, gulerødder og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad det stege i 5-6 minutter, dog uden at det tager farve.
Tag det op, eller skub det hen i hjørnet af gryden (hvis den er stor nok), og brun kødet til din lasagne, evt. med lidt mere olie. Rør det hele sammen, kom tomatpuré på, og lad det stege lidt. Tilsæt dåsetomater, oregano, sukker og salt og peber, og lad det småboble i 20 minutter. Smag til.
Smelt smørret i en kasserolle, og pisk melet i. Lad det samle sig, og tilsæt mælken, lidt ad gangen. Pisk hele tiden, så saucen bliver tyk og blank. Smag til med salt og revet muskatnød.
Brug et ovnfast fad til din lasagne. Smør lidt bechamelsauce i bunden, læg lasagneplader på og top med halvdelen af kødsaucen. Gentag, og top med revet ost. Bag din lasagne i en forvarmet ovn ved 180° i 25-30 minutter, eller til pladerne er møre. Servér din lasagne med salat.