Frikadeller med kartoffelsalat
Foto: Anders Schønnemann
Så er det forår, for jeg får lyst til frikadeller og kartoffelsalat med rygeost og radiser.
Frikadeller til 2 personer:
400 g hakket svinekød
2 tsk. salt
peber
1 knsp. allehånde
1 lille løg, finthakket
½ dl mel
1 dl mælk
1 æg
olie til stegning
Kartoffelsalat:
175 g rygeost
150 g yoghurt
salt og peber
400 g kolde kogte kartofler i mundrette stykker
1 bundt purløg, hakket
1 bundt radiser i tynde skiver
½ agurk i terninger
100 g blandet salat
olivenolie
æbleeddike
Frikadeller med kartoffelsalat - sådan gør du:
Rør svinekødet med salt, peber, allehånde, løg, mel og mælk, til farsen til dine frikadeller er samlet. Tilsæt ægget i din frikadelle fars, og rør igen. Tilsæt mere mel om nødvendigt. Form farsen til frikadeller, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Rør imens rygeost og yoghurt sammen, og smag til med salt og peber. Vend kartofler, purløg, radiser og agurk med dressingen, og smag din kartoffelsalat til.
Servér straks frikadeller med kartoffelsalat, og grøn salat vendt med lidt olie og eddike.
TIP: Frikadeller er også gode dagen efter. Gem dem i køleskabet hvis der er nogen tilbage!