Muffins med lakrids
Foto: Lars Ranek
Muffins med lakrids (10 stk.)
Ingredienser:
(10 stk.)
220 g blødt smør
220 g fint rørsukker
4 æg
220 g hvedemel
2½ tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
Endvidere:
8 tsk. lakridssirup (f.eks. Karlsen's)
muffinforme
Topping:
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
2 tsk. lakridspulver (f.eks. Urtekram eller Johan Bülow)
Opskrift - Sådan laver du muffins med lakrids
1. Rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt ind imellem. Bland mel, bagepulver og kardemomme sammen, og rør det i til en glat dej.
2. Smør formene til dine muffins, og fordel dejen i dem, så de er halvt fyldt. Kom en tsk. sirup på hver, og rør siruppen ned i dejen ved hjælp af en tandstikker.
3. Bag dine muffins ved 175° i 15-20 minutter. Lad dem afkøle helt. Rør ingredienserne til toppingen sammen, og fordel den på kagerne. Drys med lidt lakridspulver og dine muffins er klar til servering.
Vild med muffins? Så tjek lige galleriet herunder - her får du 25 skønne muffin-opskrifter