Små cheesecakes med chokoladecookies og hvid chokolade til 4-6 personer
INGREDIENSER
BUND80 g smør175 g chocolate chip cookies (f.eks. fra Karen Volf)25 g sukker4-6 små kageringe (eller en springform, 24 cm i diameter)neutral olie til formene
FLØDEOSTCREMEskal og saft af 1 usprøjtet citron3 blade husblas1½ dl piskefløde150 g hvid chokolade200 g flødeost naturel120 g sukker
TIL SERVERING3-4 passionsfrugter
Opskrift - sådan laver du små cheesecakes med chokoladecookies og hvid chokolade
1. Bund: Smelt smørret. Knus småkagerne, og bland dem sammen med smør og sukker. Smør 4-6 små kageringe med olie, og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres småkagemassen sammen i bunden af kageringene. 2. Flødeostcreme: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Riv og pres citronen. Lun citronsaften i en lille gryde. Knug vandet af den udblødte husblas, og smelt den i citronsaften. Pisk fløden til blødt skum. Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Pisk flødeost sammen med sukker og citronskal. Pisk den smeltede chokolade i. Rør eller pisk den lune citronsaft med husblas i i en tynd stråle. Vend flødeskum i, lidt ad gangen. Fordel cremen oven på kagebundene, når den er stivnet lidt. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over. Løsn kanten med en kniv, og tryk forsigtigt kagerne ud. Skrab indmaden ud af passionsfrugterne, og fordel den oven på kagerne.
PRØV OGSÅ: Cheesecake med hvid chokolade og lakrids