Brød og bagværk
19. februar 2013

Gulerodskage

Gulerodskage er en ægte klassiker og helt klart en af mine favoritkager. Den er krydret og lidt svampet, og du kan evt. komme 50 g rosiner i sammen med valnødderne
Af: Camilla Zarah Lawes
Gulerodskage

Foto: Lars Ranek

Til 15-20 stykker gulerodskage

4 hele æg delt i blommer og hvider
300 g brun farin
200 g smeltet smør
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
1 knsp. stødt nellike
300 g revet gulerod
50 g grofthakkede valnødder

Sådan laver du din gulerodskage:

Bland dejen til din gulerodskage ved at piske æggeblommerne sammen med brun farin, og røre smørret i til en ensartet masse. Bland mel, bagepulver, kanel, natron, salt og nellike sammen, og rør det i dejen til din gulerodskage. Vend gulerødder og valnødder i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Fordel gulerodskage dejen i en smurt bradepande på 20 x 25 cm.

Bag din gulerodskage i en 175° varm ovn i 45 minutter. Lad din gulerodskage afkøle, evt i køleskabet. Drys med flormelis, og servér gulerodskage i firkantede stykker.

Vild med gulerodskage? Prøv vores krydrede gulerodsboller >>

Læs mere om:

Læs også