Shortbread med mandler og orange
Foto: Anders Schønnemann
Shortbread med mandler og orange
antal ca. 24 stk.
Ingredienser til shortbread:
140 g hvedemel
40 g rismel
40 g lyst rørsukker
30 g finthakkede smuttede mandler
fintrevet skal af ½ økoappelsin
120 g koldt smø
Opskrift - sådan laver du shortbread:
1. Bland de to slags mel og sukker i en skål.
2. Hak mandlerne meget fint, men ikke til mandelmel! Kom dem i sammen med smør i terninger og appelsinskal. Smuldr smørret godt, til det er helt grynet, og saml så dejen helt med varme hænder. Måske er det nemmest, hvis du deler den i to.
3. Rul den ud på et melet bord i ca. 1 cm's tykkelse. Skær den i stykker på 2-3 x 6 cm. Prik dem med en gaffel.
4. Sæt dine shortbread på en plade, og bag dem midt i en 160° varm ovn i 40-45 minutter. De skal ikke få meget farve. Køl dem af på en rist, og læg dem kolde i en dåse.