Mad
28. marts 2013

Opskrift: Hellefisk med avocadosalat

Det klæ’r den røgede fisk med en fin lysegrøn forårssalat ovenpå. Smagen er mild, men har alligevel lidt karakter fra lime, ingefær og koriander. Kan du få de små vagtelæg, ser det raffineret ud, men almindelige æg i både kan også bruges
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/forretter/2013/03/1313-hellefisk-med-avokadosalat/1313-hellefisk-med-avokadosalat.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Hellefisk med avocadosalat til 4 personer

Ingredienser:

4 vagtelæg

Topping:
2 spsk. let olivenolie
2 tsk. friskrevet ingefær
saft + fintrevet skal af 1
limefrugt
1 lille moden avocado i små terninger
6 tynde grønne asparges i tynde skiver
2-3 fintsnittede forårsløg
150 g store rejer (frosne eller i saltlage)
1 bøtte frisk koriander eller dild, hakket
salt og kværnet peber

Endvidere:
8 store skiver røget hellefisk, laks eller tun i meget tynde skiver

Tilbehør:
ristet rugbrød i meget tynde skiver, evt. ristet flutes

Opskrift - Sådan gør du:

1. Kog vagtelæggene i præcis 2½ minut. Kom dem i koldt vand. Pil dem forsigtigt, og del dem, når de skal bruges.

2. Lav toppingen: Bland olien med revet ingefær, limesaft og -skal. Skær alle de grønne ting ud, og vend dem i. Skær rejerne i mindre stykker, og vend dem i sammen med hakket koriander. Smag til med salt og peber.

3. Bred fisken ud på tallerkener eller et flot fad, og fordel toppingen på midten. Pynt med de halve æg

Prøv også: Saltet torsk med igefær og lime >>

Læs også