Opskrift: Hellefisk med avocadosalat
Foto: Anders Schønnemann
Hellefisk med avocadosalat til 4 personer
Ingredienser:
4 vagtelæg
Topping:
2 spsk. let olivenolie
2 tsk. friskrevet ingefær
saft + fintrevet skal af 1
limefrugt
1 lille moden avocado i små terninger
6 tynde grønne asparges i tynde skiver
2-3 fintsnittede forårsløg
150 g store rejer (frosne eller i saltlage)
1 bøtte frisk koriander eller dild, hakket
salt og kværnet peber
Endvidere:
8 store skiver røget hellefisk, laks eller tun i meget tynde skiver
Tilbehør:
ristet rugbrød i meget tynde skiver, evt. ristet flutes
Opskrift - Sådan gør du:
1. Kog vagtelæggene i præcis 2½ minut. Kom dem i koldt vand. Pil dem forsigtigt, og del dem, når de skal bruges.
2. Lav toppingen: Bland olien med revet ingefær, limesaft og -skal. Skær alle de grønne ting ud, og vend dem i. Skær rejerne i mindre stykker, og vend dem i sammen med hakket koriander. Smag til med salt og peber.
3. Bred fisken ud på tallerkener eller et flot fad, og fordel toppingen på midten. Pynt med de halve æg