Mad
2. december 2015

Mandelsnebolde

Flormelissen får kagerne til at ligne små snebolde, men tag ikke fejl – den lille godte smager dejligt af mandel og citron. Få opskriften på de lækre mandelsnebolde her
Af: Camilla Biesbjerg Markussen og Mari Harjula
mandelsnebolde

Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk og Arto Vuohelainen

Mandelsnebolde ca. 30 stk.

Tid: 40 minutter. Bagetid: 15 minutter.

DET SKAL DU BRUGE TIL MANDELSNEBOLDE

3 dl mandler

225 g blødt, usaltet smør

2½ dl flormelis

2 tsk. vaniljesukker

5 dl hvedemel

skal af ½ usprøjtet citron

¼ tsk. salt

Pynt

2½ dl flormelis

Opskrift - sådan laver du mandelsnebolde

1. Mandelsnebolde: Overhæld mandlerne med kogende vand i en skål, lad dem stå et par minutter, og smut så skallen af dem. Rist mandlerne på en tør pande. Afkøl dem, og hak dem fint. Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen med en elpisker. Tilsæt mel, fintrevet citronskal og salt, og pisk igen. Tilsæt de hakkede mandler, og bland grundigt. Rul dejen til ca. 30 kugler, og sæt dem med god afstand imellem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne i kanten. Tag kagerne ud, og lad dem køle helt af.

2. Pynt: Vend kagerne i flormelis, og sigt mere flormelis over dem

Læs også