Mandelsnebolde
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk og Arto Vuohelainen
Mandelsnebolde ca. 30 stk.
Tid: 40 minutter. Bagetid: 15 minutter.
DET SKAL DU BRUGE TIL MANDELSNEBOLDE
3 dl mandler
225 g blødt, usaltet smør
2½ dl flormelis
2 tsk. vaniljesukker
5 dl hvedemel
skal af ½ usprøjtet citron
¼ tsk. salt
Pynt
2½ dl flormelis
Opskrift - sådan laver du mandelsnebolde
1. Mandelsnebolde: Overhæld mandlerne med kogende vand i en skål, lad dem stå et par minutter, og smut så skallen af dem. Rist mandlerne på en tør pande. Afkøl dem, og hak dem fint. Tænd ovnen på 175°. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen med en elpisker. Tilsæt mel, fintrevet citronskal og salt, og pisk igen. Tilsæt de hakkede mandler, og bland grundigt. Rul dejen til ca. 30 kugler, og sæt dem med god afstand imellem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne i kanten. Tag kagerne ud, og lad dem køle helt af.
2. Pynt: Vend kagerne i flormelis, og sigt mere flormelis over dem