Brød og bagværk
2. december 2015

Mandelkage med espresso-topping

En blød mandelkage får mindst 10 point oveni, når du topper den med en cremet espressoglasur og hakkede valnødder. Få opskriften på mandelkage med espresso-topping her
Af: Sanna Kekäläinen
Mandelkage med espresso-topping

Foto: Sanna Peurakoski

Mandelkage med espresso-topping ca. 20 stk.

Tid: 20 minutter. Bagetid: 20 minutter. DET SKAL DU BRUGE TIL MANDELKAGE200 g blødt smør 1½ dl sukker3 æg50 g mandler4 dl hvedemel2 tsk. bagepulver1½ dl sødmælk Espresso-topping100 g smør6 dl flormelisca. ½ dl stærk espresso50 g valnødderen bradepande, 20 x 30 cm Er du vild med denne mandelkage? Så vil du sikkert også kunne lide denne mandelkage med 2 slags chokolade

Opskrift - sådan laver du mandelkage med espresso-topping

1. Mandelkage: Tænd ovnen på 200°. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker. Pisk æg i et ad gangen. Hak mandlerne fint, og bland dem med mel og bagepulver. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med mælken, og rør rundt, indtil dejen er ensartet. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er fast, men stadig fugtig. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af. 2. Espresso-topping: Smelt smør i en gryde. Hæld flormelis i en skål, og tilsæt espresso langsomt, mens du rører rundt. Hold evt. lidt espresso tilbage. Glasuren må ikke blive for tynd. Rør smeltet smør i kaffeglasuren, og lad massen køle af i 10 minutter. 3. Smør espresso-cremen ud over kagen. Hak valnødder, og drys dem ovenpå. Lad toppingen tørre lidt, og skær kagen ud i ruder. PRØV OGSÅ: Julebag: Alle julens skønneste kager

Læs også