Mad
4. juli 2016

Mandel-muffins med jordbær

En skøn lille sommerkage, der gør sig godt både på picnicturen og på terrassen. Her får du opskriften på mandel-muffins med jordbær
Af: Marie Melchior
muffins

Foto: Betina Hastoft

Mandel-muffins med jordbær 12 stk.

Tid: 30 minutter. Bagetid: 20-25 minutter. DET SKAL DU BRUGE 2 æg 150 g sukker 2 tsk. vaniljesukker 50 g smør 150 g hvedemel 100 g mandelmel 1 tsk. bagepulver ½ dl mælk 12 jordbær 1 spsk. blødt smør 3 spsk. rørsukker muffinform med 12 huller af metal eller silikone lidt smør til formen PRØV OGSÅ: Blåbær-muffins med hvid chokolade

Opskrift - sådan laver du mandel-muffins med jordbær

1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. 2. Smelt smør i en gryde, og tag gryden af varmen, så snart det er helt smeltet. 3. Tænd ovnen på 180°. Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver i en skål. Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen. Tilsæt det smeltede smør og mælk. Rør forsigtigt dejen sammen. 4. Skyl og halvér jordbærrene. Lad halvdelen beholde den grønne top. Smør hullerne i muffinformen med smør. Fyld dem halvt op med dej, og læg et halvt jordbær (uden top) oven i dejen. 5. Dæk bærrene med den resterende dej. Læg et halvt jordbær (med top) øverst, og tryk det let ned i dejen. Drys med rørsukker. 6. Bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist, før de tages ud af formen. TIP: Stop madspild - Er der muffins tilovers, kan du gemme dem i en lufttæt beholder, så de holder på saftigheden. PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med vaniljecreme

Læs også