Mad
3. august 2016

Hvid chokolademousse med makronbund og portvin

Denne cremede, søde mousse på hvid chokolade får kant og knas af makroner og portvin. Servér den med friske jordbær og et godt glas portvin. Her får du opskriften på hvid chokolademousse med makronbund og portvin
Af: Camilla Zarah Lawes
chokolademousse

Foto: John Bendtsen

Hvid chokolademousse med makronbund og portvin til 4 personer

Tid: 20 minutter. Køletid: mindst 4 timer DET SKAL DU BRUGE 150 g hvid chokolade 2½ dl piskefløde 6 æggeblommer 50 g rørsukker 300 g makroner 1-2 dl portvin PYNT 12 jordbær 2 spsk. flormelis PRØV OGSÅ: Chokolademousse classic

Opskrift - sådan laver du hvid chokolademousse med makronbund og portvin

Hak chokoladen groft, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Afkøl den let. Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og rør den flydende chokolade i. Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen, lidt ad gangen. Knus makronerne let i hånden, og fordel dem i 4 dessertglas. Dryp med portvin. Fordel moussen over makronerne, og stil glassene på køl i mindst 4 timer. PYNT: Rens og halvér jordbærrene, og læg dem oven på moussen. Drys med sigtet flormelis, og servér. PRØV OGSÅ: Gammeldags æblekage som mormor lavede den

Læs også