FEM GODE GRUNDE TIL AT SPISE KAKAO
Kan chokolade virkelig være sundere end salat? Når det gælder kakao, er det tæt på. I rå form er kakaobønner, kakaonibs (små knasende, let bitre chokoladestykker) og raw-kakaopulver fuld af antioxidanter og kalcium, magnesium og jern, så en skefuld chokoladebrune nibs indeholder mere næring end en grøn salat. Indholdet af E- og B-vitamin, protein, fibre og monoumættet fedt ligger faktisk så højt i rå kakao, at det regnes som en af de 15 mest potente superfoods. Du kan spise en skefuld rå nibs på skyr sammen med mysli om morgenen, eller lave din egen to go-mix af kakaonibs, tranebær og mandler. Her er fem grunde til at komme kakaonibs i indkøbskurven: #1 De indeholder antioxidanter, som beskytter kroppens celler. #2 De beskytter mod UV-stråler. Flavanoider er naturlige farvestoffer, der bl.a. beskytter mod skadelige uv-stråler. Kakaonibs indeholder næsten lige så mange flavanoider som tomater. #3 De er gode for hjertet. Så lidt som 5 gram rå kakao sænker risikoen for hjerte-kar-sygdom markant, viser undersøgelser. Spis lidt ”forebyggende” daglig. #4 Kakaonibs er rige på fibre, som hjælper med at regulere både blodsukker og blodtryk. #5 Kakao løfter humøret. De endorfiner, maratonløbere bliver høje af, findes også i rå chokolade, men ikke i bland selv-slik.
LÆS OGSÅ: Ligesom kakao er lilla en af de farver der er sunde at spise. Se her, hvilke lilla fødevarer du bør spise