Apple-pie a la Timm Vladimir
Tid: 20 minutter. Hviletid: 1 time. Bagetid: 35-40 minutter. Antal personer: 6
DET SKAL DU BRUGE 250 g hvedemel 125 g smør 60 g flormelis 1 æg 1 tærteform med høje kanter, ca. 24 cm i diameter lidt smør til formen
FYLD 5 æbler 1 spsk. majsstivelse 2 spsk. mørk muscovadosukker 1½ tsk. kanel
PENSLING 1 æg
TIL SERVERING cremefraiche 18 % eller vaniljeis
PRØV OGSÅ: Erstat den skønne apple-pie med en god gammeldags æblekage som mormor lavede den. Få opskriften her
Opskrift - sådan laver du apple-pie a la Timm Vladimir
1. Rør mel og smør sammen til en rasplignende konsistens, og tilsæt flormelis. Saml dejen med ægget. Hvis ikke dejen samles helt, kan du tilsætte 1-2 spsk. vand. Pak dejen i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 1 time. Tag ¹/₃ af dejen fra til tærtelåg. Rul resten af dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg dejen i den smurte form. 2. FYLD: Tænd ovnen på 180°. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Bland majsstivelse, sukker og kanel i en plasticpose, og læg æblebådene i posen, så de kan blive vendt godt i blandingen. Fordel æblerne i formen. Rul det sidste dej ud til et låg, der passer i formens omkreds, og læg det over æblerne. Luk godt til langs kanterne. 3. PENSLING: Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden. Servér den gerne lun med iskold cremefraiche eller vaniljeis til.
PRØV OGSÅ: Bagte æbler med mandler og nødder