Marcipanbrød med appelsinskal og pistaciekerner
Tid: 25 minutterAntal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE20 g usaltede pistacienødder uden skal20 g syltet appelsinskal, f.eks. fra Dr. Oetker200 g marcipansaft af 1 appelsin150 g hvid chokolade
APPELSINKNASskal af 1 usprøjtet appelsin20 g usaltede pistacie-nødder uden skal½ spsk. sukker½ spsk. smør
PRØV OGSÅ: Marcipanbrød med cognac og tørret frugt Opskrift - sådan laver du marcipanbrød med appelsinskal og pistaciekerner
1. APPELSINKNAS: Riv appelsinskallen i tynde strimler med et juliennejern. Hak pistacienødderne. Rist appelsinskal på en pande med sukker, smør og pistacienødder, til det er let gyldent. Lad det afkøle på bagepapir. 2. Blend eller hak pistacienødder og syltet appelsinskal, og ælt det sammen med marcipan og 2 spsk. appelsinsaft. Form marcipanmassen til 4 stænger. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl marcipanen med chokoladen, og drys med appelsinknas.
TIP: Brug gerne de såkaldte konditorpistacier. De er helt grønne og fås i velassorterede supermarkeder.
PRØV OGSÅ: Lakridsmarcipan