Mad
29. november 2016

Saltkaramel

Fine, små glas fyldt med den lækreste saltkaramel. Den søde, bløde masse er både perfekt på risalamanden, på pandekager og is og som det cremede indre i hjemmelavede fyldte chokolader.
Af: Maja Ambeck Vase
https://imgix.femina.dk/media/article/1648-saltkaramel.jpg

Foto: Columbus Leth

Saltkaramel

DET SKAL DU BRUGE

1½ dl piskefløde 150 g sukker ½ tsk. salt 2 små glas med låg PRØV OGSÅ: Bløde lakridskarameller

Opskrift - sådan laver du saltkaramel

Opvarm fløden, og sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt. Hæld karamellen på glas, og stil den på køl, så den tykner. Tip: Du kan tilsætte krydderier til karamellen, så den får endnu mere smag – prøv fx at lægge en kvist frisk rosmarin med i gryden, når du smelter sukkeret. PRØV OGSÅ: Marcipansushi med hindbær og nougat

Læs mere om:

Læs også