Mad
19. januar 2017Grøntsagssuppe med perlebyg
Servér en fyldig suppe med grøntsager og perlebyg på en kødfri dag. Suppen mætter godt, alligevel kan det være lækkert med et stykke godt brød til. Her får du opskriften på grøntsagssuppe med perlebyg
Af: Christine Bille Nielsen
Foto: Line Falck
Grøntsagssuppe med perlebyg
Tid: 25 minutter. Kogetid: 30 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 2 persillerødder ¼ knoldselleri 3 gulerødder 1 porre 1 løg 2 spsk. olivenolie til stegning 2 fed hvidløg ½ bundt frisk timian 1 flaske mosede tomater (680 g) 100 g perlebyg 1 l grøntsagsbouillon salt og friskkværnet peber 4 boller eller 1 brød PRØV OGSÅ: Cremet grøntsagssuppe med urteolie
Opskrift - sådan laver du grøntsagssuppe med perlebyg
1. Skræl persillerødder, knoldselleri og gulerødder, og skær dem i små skiver. Rens porren, og skær den i skiver. Pil løget, og hak det fint. Steg grøntsagerne i olivenolie i en stor gryde i ca. 5 minutter, til de begynder at tage lidt farve. Pil og pres hvidløgsfeddene. Hak timian, tag lidt fra til pynt. Bland hvidløg, timian, mosede tomater, perlebyg og bouillon med de stegte grøntsager i gryden, og lad suppen koge i ca. 30 minutter, til perlebyggen er mør. Smag suppen til med salt og peber. 2. SERVERING: Anret den rygende varme suppe i dybe tallerkener, drys med lidt frisk timian, og servér straks sammen med lunede boller eller brød.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat – få opskriften her
Tirsdag: Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce – få opskriften her
Torsdag: Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter – få opskriften her
Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her