Brød og bagværk
27. juni 2017

Små jordbærcheesecakes

Der er noget helt særligt over at få serveret sin cheesecake i portionsstørrelse. Her får du opskriften på små lækre jordbærcheesecakes cheesecake i portionsstørrelse.
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Små jordbærcheesecakes

Foto: Betina Hastoft

Små jordbærcheesecakes

Tid: 45 minutter. Køletid: 1½ time. Afkøling: 2-3 timerAntal personer: 8-10 DET SKAL DU BRUGE50 g mandler125 g smør200 g knuste kiks,f.eks. Digestivekiks8 kageringe, diameter 5-6 cm
OSTECREME5 blade husblas1 dåse kondenseret mælk, 397 g250 g mascarpone eller anden flødeost naturel50 g sukkerkorn af ½ vaniljestang JORDBÆRGELÉ300 g jordbær 100 g sukker3 blade husblas TIL SERVERING250 g friske jordbær PRØV OGSÅ: Cheesecake med kiksebund og hindbær

Opskrift - sådan laver du små jordbærcheesecakes

1. Hak mandlerne groft, og smelt smørret i en gryde ved lav varme. Blend kiksene til kiksekrummer i en foodprocessor, og rør dem sammen med mandler og smør. Pres kiksemassen ned i formene. 2. Sæt formene på køl i 30 minutter. 3. OSTECREME: Læg husblas i blød i koldt vand. Pisk kondenseret mælk, mascarpone, sukker og vaniljekorn sammen. Knug vandet af husblassen; smelt den over vandbad, og hæld den i ostecremen i en tynd stråle, mens der piskes. Fordel cremen i kageringene, og sæt dem på køl i mindst 1 time. 4. JORDBÆRGELÉ: Bring langsomt jordbær og sukker i kog, og lad det simre i 10-15 minutter, til bærrene safter og er møre – rør endelig ikke i saften. Si bærrene fra saften, og lad dem dryppe godt af. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter, tag den op, og smelt den i den varme jordbærsaft. Sæt blandingen til afkøling, og hæld den over kagerne, når den er kold, men stadig flydende. Stil kagerne på køl, til geléen er stivnet. 5. SERVERING: Skyl og nip jordbær, og skær dem i skiver. Løsn forsigtigt kagerne fra formene, og pynt kagerne med jordbær lige inden servering. PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse med jordbær
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også