Selvudvikling
15. oktober 2013

Halloween: Uhyggelige Tivoli!

Det er længe siden, Halloween kunne forbigås med et ’det er da noget, amerikanerne gør.’ Vi gør det nemlig selv, og ethvert dansk barn er klar over, at Halloween skal fejres. Dén er Tivoli med på. Og haven dufter af uhygge lige nu.
Af: Lonnie Kjer
https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/oktober/halloweenprim.jpg

Foto: PR

Frem med græskar og snittekniv. Af sted til indkøb af kostumer og - måske - en tur i tivoli. Det sidste er en god idé til eftersferien, hvis du vil høste points hos ungerne, og den gamle have holder i år åbent hele to uger for Halloween-elskende børn og barnlig sjæle.

Halloween

Ordet Halloween kommer fra det engelske "All Hallows eve", hvilket betyder dagen før allehelgensdag.

Helligdagen var en dag med religiøse festligheder i en række nordeuropæiske og hedenske traditioner, indtil paverne Gregor III og Gregor IV flyttede den gamle kristne Allehelgensdagsfest fra d. 13. maj til d. 1. november.

Danmarks uhyggeligste sted
For selv om alt tilsyneladende emmer af velkendthed og ro i Tivoli, er der andre boller på suppen, når kl slår 17, og udvalgte områder tranformeres til Danmarks uhyggeligste sted. Med hekseforestillinger og et Hotel Scary er der dømt uhygge for hele familien. Og for dem, der er for små til at opleve hotellets uhygge, er der intet mindre end 20.000 græskar i Tivoli lige nu.

Tivoli sætter turbo på uhyggen
Hver dag kl. 17.00, bliver den kendte forlystelse Skærsilden transformeret om til et hjemsøgt hotel fra 1940'erne. Scenografien tager afsæt i et hotelunivers med reception, snævre korridorer, værelser fyldt med mekaniske chokeffekter og raslende kæder. Der er uventede gys, og hvis gæsterne bliver skræmt af oldfruen, er det intet imod om, hvad de senere møder på hotellet eller for den sags skyld i Smøgen …

Halloween - også til maven
Som sædvanligt er der også lagt op til forskellige kulinariske oplevelser i disse dage. I boderne rundt om i Haven kan du blandt andet prøve varm, krydret vintercider, fynske specialiteter fra Grambogård, håndlavede karameller fra Bornholm og meget mere. Tivolis restauranter har naturligvis også set efteråret i øjnene og disker op med græskarsuppe i forskellige versioner og høstmenuer, og der er altså oplevelser til andre end ungerne … hvis man kan abstrahere fra edderkopper, spindelvæv, hekse og andre uhyggeligheder ...

Se programmet her

Uhyggelig billig! Køb den i Shoppen - og spar 60%!

Læs også