Selvudvikling
16. september 2013

Det kan du lave på en regnvejrsdag!

Har du fri i dag, og havde du regnet med en perfekt solskins-mandag, så gik det ikke helt som forventet. Her har du ti tips til, hvad du kan bruge regnvejrsdagen på. Alene og indendørs.
Af: af Marie Falk Petersen
https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/regnprim.jpg

Foto: All Over

Typisk! Endelig fri, og så det regner det selvfølgelig. Sidder du derhjemme og stirrer ud af vinduet, hvor det står ned i stænger? Har alle, du kender travlt med arbejde eller andre planer? Så fortvivl ikke, for du kan nemlig finde på en masse ting i hjemmet, som kun vedrører dig selv og ingen andre. Her har du ti bud …

Musik er roden til alt godt
Sæt noget musik på, og gerne noget anderledes end det, du plejer at lytte til i dagligdagen. Klassisk musik, noget pilates- eller yoga-musik, eller måske en artist eller et band, som du lyttede til, da du var yngre. Noget musik, som kan få dig til at føle dig glad, eller afslappet. Du kan altid bruge programmer som Spotify og Soundcloud, til at opdage ny musik.

Læs en bog!
Det perfekte scenarie på en regnfuld dag er for rigtig mange mennesker at læse en god bog. Og i stedet for at læse en typisk krimi, kunne du vælge at blive lidt klogere på dig selv og f.eks. læse en bog om vaner.. Bogen "The Power of Habits" sætter fokus på, hvordan vi som mennesker får faste vaner, og hvad vi kan gøre for at ændre dem. En lærerig bog, som sætter tingene lidt i perspektiv.

Planlæg din næste rejse
Vi behøver ikke at tage ned til noget rejsebureau for at lure på lækre 5-stjernede hotelværelser eller søge information om det sted, vi drømmer om at tage hen. Det hele findes på nettet. Så sæt dig godt og komfortabelt til rette foran computerskærmen og gi' drømmene frit spil. Hvor skal din næste rejse gå hen? Se eventuelt Expedias mange tilbud på rejser verden over.

Karbad er et must
Hvis du er ejer af et badekar, er et afslappende, selvforkælende bad et must. Skær et par agurkeskiver, og lav en hjemmelavet ansigtsmaske, mens du flyder karret op. Denne ansigtskur er til alle hudtyper: Du skal bruge 2 æggehvider + 2 spiseskefulde græsk yoghurt. Langsomt masserer du blandingen ind i ansigtshuden, lader det sidde i to minutter, hvor du herefter skyller det af med varmt vand, og gnubber lidt med en klud. Blød hud længe leve … og 100 % afslapning!

Lav en gæstebog
Hvis du ikke allerede har en gæstebog, så skulle du overveje at få det. Du kan dekorere, som det falder dig ind, men dine besøgende bestemmer naturligvis dekorationerne inden i. En gæstebog er en herlig måde at erindre ens minder i hjemmet på, og det er lidt ligesom et billede på skrift. Lad gæstebogen ligge i gangen, og husk at få dine besøgende til at skrive i den, den vil garanteret bringesmil frem - også på regnvejrsdage.

Tag dig tid i køkkenet
En dag som denne er perfekt at tilbringe i køkkenet, for jo flere timer du har til at forberede maden, desto mere kan du lægge vægt på de små detaljer. Hvad enten du planlægger at lave en ratatouille, eller bage en tærte, brownies eller cookies, så går det hele næsten som en leg, når du endelig er i gang, tag dig god tid, og følg en opskrift trin for trin, og nyd successen, når du endelig er færdig.

Ryd op ...
Afsæt dagen til at få ryddet op og ud i garderoben. Få styr på, hvad du har, hvad du går med, hvad du ikke har rørt i flere år, og hvad du måske aldrig har gået med. Vær hård, og overvej om størstedelen af din garderobe måske i virkeligheden godt kunne trænge til en udskiftning. Projekt oprydning i tøj vil højst sandsynligt tage størstedelen af dagen, og når du er færdig, kan du aflevere det i en genbrugsbutik, så andre kan få glæde af det. Efter at have ryddet ud i garderoben, har du plads til mere tøj, så hvorfor ikke bruge resten af dagen på at shoppe amok online.

Find din indre kunstner
Få gang i de kreative sanser og mal et maleri. Det sætter gang i tankerne og kan virke nærmest meditativt. Ved en aktivitet som denne skal du naturligvis være lidt forberedt og have købt malergrej som et lærred, pensler og akrylmaling på forhånd. Alternativ til et lærred kan være lågene fra dine skoæsker. Når du har øvet dig en smule i at male, kan du male på lågene, og hænge dem op på væggen, vældig fint og kreativt.
Tip: Søstrene Grene har et dejligt stort udvalg af malergrej.

Overvej dit næste boligprojekt
Reorganisering i hjemmet skader ikke, for forandring fryder. Måske har du længe gået og overvejet. om der skulle en ny farve i køkkenet, eller måske er det tid til lidt ommøblering i stuen. Så brug dagen på at overveje og måske endda påbegynde dit næste boligprojekt. Få inspiration fra magasiner eller fra nettet. Skriv og tegn dine tanker og idéer ned i en projekt-notesbog. Her kan du blandt andet skrive lidt om dine idéer mht. til farve eller forsøge at tegne stuen ommøbleret, inden du går i gang. Så er første skridt til forandring, allerede godt i gang.

Snup et (film)maraton
Afhold et film eller serie-maraton. Hvis du alligevel ikke skal nogen steder hen de næste mange timer, så er film eller seriemaraton det ultimative tidsfordriv. Du er garanteret indehaver af en eller flere film, som du gerne vil se eller gense. Og regn udenfor er den perfekte undskyldning, for at sidde flere timer og glo foran tv-skærmen. Har du for eksempel nogensinde afsluttet David Lynch-serien Twin Peaks eller set Audrey Hepburn udfolde sig i Breakfast and Tiffany's? Sæt telefonen på lydløs, slå fødderne op på sofaen, og nyd en dag i filmens teg

Gaveæske fra Tromborg ... tjek Shoppen!


Læs mere om:

Læs også