Træning og kost
26. september 2012

Nyt middel mod migræne!

Er du en af de mange, der lider af migræne, er der måske hjælp på vej. Magnetiske impulser sendes ind i din hjerne, og kort efter er smerten og kvalmen aftagende, tyder testforsøgene på. Læs mere her!
Af: af Lonnie Kjer
https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/migraeneprim.jpg

foto: All Over

Omkring en halv million danskere lider af migræne. For en del af dem er problemet så stort, at det går hårdt ud over deres arbejdsliv og deres sociale liv. De kraftige hovedpiner, kvalmen, trætheden, overfølsomheden over for lys og lyde - og ingen decideret kur mod lidelsen. Nu er der håb forude, efter at European Headache and Migrane Trust International Congress introducerede et nyt og medicinfrit hjælpemiddel, som måske kan gøre det af med de ulidelige smerter. I hvert fald er de første resultater af vidundermidlet positive, skriver kk.no.

Lovende start
Og tingesten er faktisk .. en tingest. Et håndholdt apperat, som sender korte, magnetiske impulser ind i baghovedet og har navnet The Spring TMS. Apperatet skal bruges, så snart de første symptomer på migrænene kommer snigende, og håbet er, at behandlingen med The Spring TMS snart bliver officielt godkendt og dermed tilgængelig for alle, skriver kk.no, og Anna Andreou, testforsker ved Imperial College i London konstaterer, at apperatet ganske rigtigt reducerer aktiviteten i enkelte nervebaner og derfor virker lovende. Mindst lige så vigtigt er det, at over halvdelen af de patienter, der medvirkede i forsøget, kunne melde om færre og svagere anfald af migræne i tiden efter behandlingen. Størstedelen af deltagerne oplevede at selve migrænesmerteren blev mindre, og for en mindre del havde mindre kvalme end tidligere.

Mere migræne!
Migræne er en halvsidig, dunkende hovedpine, der kommer i anfald - ofte med kvalme. Anfaldet kan vare fra få timer til flere døgn, og man kender ikke årsagen til migrænen. Et hyppigt forvarsel på et anfald kan være synsforstyrrelser og snurrende fornemmelser i fingrene. Migrænen kan behandles medicinsk,og BOTOX er også godkendt som behandlingen af lidelsen.

netdoktor.dk

"Maden, der helbreder!"

"Støt brysterne!"

"Verdens bedst motion?"

Tjek Shoppen for sundhed!

Læs også