Skal der soya i kaffen?
foto: All Over
Den smager godt, soyamælken. Og den er blevet et populært alternativ til 'den sædvanlige' - ikke mindst for mælkeallergikere. En del af os foretrækker også soyaen, fordi vi mener, den er sundere og fordi, der er færre kalorier i den. Det sidste er ikke nødvendigvis tilfældet, skriver kk.no. For skal der soya i kaffen, og skal det tælle på minus-kalorie-kontoen, skal vi vælge den usødede af slagsen, fortæller Ernæringsfysiolog Kari H. Bugge. Dén har nemlig ganske rigtigt et lavere indhold af sukker end almindelig mælk, som indeholder naturligt mælkesukker.
Kaffe, Calsium og kalorier
Og så skal vi lige skrive os bag øret, at soyamælken ikke indeholder naturlig Calsium. Det er muligt at vælge soya-mælk, der er tilsat Calsium, og indholdet af proteiner fejler ingenting. Men er det kalorier, der skal spares, er den gode, gamle skummetmælk at foretrække, hvis altså du overhovedet kan tåle rigtig mælk. Det allerbedste er at drikke kaffen kulsort, men der er andre gode råd til at skrue lidt ned for kaffe-kalorierne, skriver kk.no. F.eks kan du erstatte sukkeret med kanel og springe kaffesirup over, hvis du har hang til dén slags.
Tjek ud her, hvad de forskellige mælkevarianter koster af kalorier ….
Kalorieindhold i mælk pr 100 gram
Mælk Kcal
Sødmælk 66
Letmælk 46
Skummetmælk 33
Soyamælk 43,5
Rismælk 33,4
"Gå en tur - og støt kvindehjerter!" Læs mere her!
Læs også "Kaffe forstærker PMS!
Hva' med Grøn te … fra Shoppen?