Træning og kost
8. maj 2014

Sunde opskrifter med HavreCrunch

Brug dit morgenmadsprodukt til at lave lækre, nemme og sunde opskrifter
Af: Redaktionen
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/maj/havecrunchopskrifter.jpg

Nogle gange er det de simple ting der gør forskellen, også når det kommer til opskrifter. For hvem vidste, at man kan lave et hav af lækre retter og snacks, som alle har én ingrediens tilfælles - nemlig et morgenmadsprodukt? Så enkelt kan det være, og vi giver dig herunder 3 forskellige og lækre opskrifter med morgenmadsproduktet HavreCrunch.

> Prøv også: Sunde Stenalderkost morgenmadsopskrifter

Hvad er HavreCrunch?

HavreCrunch er en ny morgenmadsblanding som udover at smage vidunderligt, også lever op til nøglehulsmærket. Blandingen består af granola og havreflager der er rige på fibre. Sprødt, lækkert og sundt! Læs med herunder og få 3 opskrifter på proteinbarer, jordbærkoldskål og skyr toppet med HavreCrunch. Bon appetit!

Lækre proteinbarer med HavreCrunch

Ingredienser (5 barer, 30 minutters tilberedningstid + afkøling)

  • 80 gram proteinpulver, fx med vanilje smag
  • 80 gram skyr eller græsk yoghurt 2 %
  • 150 gram HavreCrunch
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk frysetørret hindbær
  • 40 gram hvid chokolade

Sådan laver du proteinbarer med HavreCrunch

Rør proteinpulver sammen med skyr til en ensartet masse. Rør derefter HavreCrunch i blandingen og til sidst de frysetørrede hindbær

Form et rektangel af massen på et spækbræt dækket med bagepapir og sæt i køleskabet. "Dejen" er ikke nødvendigvis så sammenhængende endnu, men den bliver hurtigt mere bundet sammen, når den får lov at sætte sig.

Efter 20 minutter på køl skæres massen i fem barer. Smelt herefter den hvide chokolade - i et vandbad, da hvid chokolade er mere varmefølsomt end almindeligt - og overtræk bunden af barerne som på billedet.
Når chokoladen er stivnet, er barerne klar til voldsom fortæring. Barerne skal opbevares på køl.

> Prøv også: Morgenmadsopskrift til dig der er på LCHF

Jordbærkoldskål med HavreCrunch

Ingredienser:

  • 100 gram HavreCrunch

Jordbærkoldskål:

  • Korn af 1 vaniljestang
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 stk.)
  • 125 g sukker
  • skal og saft af 1 økologisk citron
  • 1/2 liter ymer
  • 1/2 liter kærnemælk
  • 500 g jordbær
  • 4 kviste mynte

Sådan laver du jordbærkoldskål med HavreCrunch

Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps. Skyl, nip og hak halvdelen af jordbærrene fint. Pisk de finthakkede jordbærrene i æggesnapsen. Tilsæt reven skal og saft af citron og friskhakket mynte. Rør dernæst ymer i lidt ad gangen. Tilsæt kærnemælk og rør koldskålen sammen.

Server koldskålen med resten af jordbærrene og drys med HavreCrunch.

Skyr med sæsonens bær og HavreCrunch

Server lidt lækker skyr, f.eks. Cheasys nye skyr sammen med årstidens bær, toppet med lidt sprød HavreCrunch på toppen.

Tid: 10 minutter
Antal portioner: 4

Ingredienser:

  • 4 dl skyr/græsk yoghurt
  • 1 bakke af sæsonens bær fx blåbær eller hindbær
  • 1 dl flydende honning
  • 200 gram HavreCrunch

Sådan laver du Skyr med bær og HavreCrunch

Fordel bær, skyr og honning i fire forskellige glas og top op med HavreCrunch på toppen.
Opskriften kan med fordel også bruges som en let og sund dessert!

> Læs også: Morgenmadsopskrifter til dig der vil have flad mave på 2 uger

Læs også