Flødeboller med vanilje
Flødeboller kender de fleste som en klassiker fra skole- og børnefødselsdage, men man er aldrig rigtig blevet træt af den lækre dessert snak. På cutecarbs.dk har vi fundet et bud på denne klassiker, som vi er NØD til at videregive, da den har slået benene væk under os og har fået os til at genfinde vores passion for flødeboller igen. På CuteCarbs.com finder du også en opskrift på flødeboller med hvid chokolade og lakridsguf - meget anbefaldelsesværdigt!
Cute Carbs:
www.cutecarbs.com er en af Danmarks bedste dessertblogs - et univers af smukke billeder og masser af lækkerier, som man ikke kan undgå at blive inspireret af. Bag bloggen står Tóra Effersøe Mortensen, der til hverdag arbejder for Vi Unge, men på CuteCarbs får afløb for sin passion; smukke og velsmagende lækkerier. Og Tóras entusiasme smitter i den grad; du kan slet ikke undgå at blive inspireret. Du kan både følge CuteCarbs på Facebook og Twitter og Instagram.
Link til twitter: http://twitter.com/effersoe
Link til facebook: http://www.facebook.com/cutecarbs
Instagram - @frk_cutecarbs
Læs mange flere opskrifter på Q.dk her
Opskrift på flødeboller med vanilje:
4,5 æggehvider
1 dl vand
300 g sukker
1 vaniljestang
og
500 g marcipan
300 g chokolade
Flødebolle Bund:
- Rul marcipanen til en jævn rulle og skær i ca. 30 skiver
- Bag marcipanbundene ved 180 grader i 7 minutter
- Når marcipanbundene er kolde pensles de med chokolade
Guf til flødeboller:
- Kog vand og sukker for fuldt blus i to minutter
- Pisk æggehviderne let sammen med kornene fra vaniljestangen
- Tilsæt sukkerlagen mens den stadig er varm
- Pisk sukkerlage og æggehvider i 15 minutter til massen er stiv
- Brug en sprøjtepose til at sprøjte guf på marcipanbundene
- Bag flødebollerne ved 180 grader i 5 minutter
- Når flødebollerne er afkølede overtrækkes de med en masse chokolade
- Flødebollerne kan holde sig i 2-3 dage