Træning og kost
25. februar 2012

Paprika kylling med sund pastasalat

En nem, hurtig og sund ret som kan laves i forskellige kombinationer, alt efter behov.
Af: Q Magasin
https://imgix.femina.dk/media/e8f41c77f040451db08537f4505b2141.jpg

Kylling og pastasalat er nogle af de madopskrifter der ofte tages i brug i de danske hjem, og det er ikke så underligt, for begge dele er både nemme, sunde og lækre i de rette sammensætninger.

En god hovedregel for både kylling og pastasalat er, at kreativiteten ingen ende vil tage. Du kan altid udskifte kylling med f.eks. laks, tun eller andet kød, og på samme måde kan du modificere pastasalaten til dine behov og ønsker, som f.eks. pastasalaet med pesto, skinke eller bacon.

En af de madopskrifter som vi kan anbefale er, paprika kylling med pikant pastasalat bestående af frisk pasta, baby spinat, valnøddekerner, flødeost, hvidløg og basilikum. Denne pastasalat er italiensk inspireret, og kræver ikke store evner i et køkken, eller et køleskab fyldt med ting du aldrig vil få brugt igen - altså en nem og hurtig opskrift.

Læs med og lav opskriften herunder;

Opskrift på paprika kylling og pikant pastasalat

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4

Paprika giver både smag og farve til det lidt neutrale kyllingekød.

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • smør og olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk mild paprika

Pikant pastasalat:

  • 400 g frisk pasta
  • 150 g pikant flødeost
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk sødmælk
  • 150 g babyspinat
  • 75 g valnøddekerner
  • 1 lille potte frisk basilikum

Sådan laver du paprika kylling og pikant pastasalat

1. Flæk kyllingebrysterne på langs. Steg dem i smør og olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt, peber og paprika.

2. Pikant pastasalat: Kog pastaen efter pakkens anvisning, og lad den dryppe godt af. 3. Rør fl ødeosten blød med presset hvidløg og sødmælk.

4. Skyl spinaten grundigt, og tør den i et rent viskestykke eller i en salatslynge. Hak valnøddernegroft.

5. Vend den afdryppede pasta med flødeostcreme, spinat og basilikumblade, og drys med hakkede valnødder. Server som tilbehør til det stegte kyllingekød.

Disse opskrifter kunne også være noget for dig:
Spaghetti med spinat og hvidløg
Risotto med radicchio og parmaskinke

Køb kogebøger i Qshoppen:

33 desserter33 mormorretter33 fastfood retter


Læs mere om:

Læs også