Kærlighed og sex
6. oktober 2011

Hvad vil mænd egentlig have?

Sexolog Maj Wismann afslører her, hvad mænd - i følge hendes erfaring - i virkeligheden vil have.
Af: af Maj Wismann
https://imgix.femina.dk/media/e9b96702bc094e229bc38f51c371b890.jpg

foto: Privat

Er det virkelig dét, der er her i livet til mig? Du tænker det nogen gange ikke? Det gør vi alle. Også mænd. Og hvad er det så egentligt, de vil, de der kære mænd? For nogle gange virker det ærlig talt som om, han ikke vil en skid andet end at sidde og glo tv om aftenen, surfe på nettet eller læse i golf-bladet (og mellem os sagt, så kan det få mange kvinder op i det røde felt).

En mand ønsker sig i de fleste tilfælde to ting.

1) En glad og tilfreds kvinde

FAKTA

Maj Wismann er sexolog og klummeskribent for oestrogen.dk. Læs mere om hende her: MajWismann.dk

2) Et mål eller en mission, der giver ham en retning, et spor han kan følge.

Og ja, begge dele, kan vi sagtens tage del i ansvaret omkring, og det skal vi kvindfolk dælme også.

For det første, fordi vores glæde, ER vores ansvar. Om du grundlæggende er tilfreds med det liv, du har valgt at skabe omkring dig, er faktisk, hvor uhyggeligt det end lyder, udelukkende din egen fortjeneste og dermed også dit ansvar.

Er det nemt? Nej, for pokker.

Få hjælp til kærligheden -
150 kr.

Er det svært, angstprovkerende og drønirriterende? JA!

Men det er stadig dit ansvar. Hvis du sørger for, at 90 % af din glæde kommer fra dig selv, og det DU sætter i værk, så kan du lade kæresten være "pynten på kransekagen". Så gør dig selv glad - er du sød?

Derudover, er din partners glæde også helt ekstremt vigtigt. Undersøgelser viser nemlig, at de parforhold, der er mest langtidsholdbare og er bedst, er forhold, hvor man går rigtig meget op i sin partners glæde. Og det er faktisk en form for videnskab at finde ud af lige nøjagtig, hvad der virker på DIN partner, og hvilken brugsanvisning, han er født med. For der er mænd ganske forskellige, ligesom vi kvinder er det!

Men det kan faktisk være svært i vores meget egocentrerede kultur, at skulle have fokus på, hvad der lige kan gøre min partner glad i dag, for ofte er vi frygtelig bange for, at der går noget fra os, hvis vi skal give ham noget godt. Eller (oh skræk oh ve), at vi ikke får noget igen.

At glæde og ønske at glæde sin partner er nu gået fra det, der skulle være en kærlighedserklæring til en købmandshandel ala børnehaven "Du får ikke min krabbeform, hvis ikke jeg må tage af dit si-sand".

Øv!

Nøjagtig som mændene, skal kvinderne forstå vigtigheden i at bakke partneren op i det han ønsker at bruge sit liv til. Og nej, hans lyst til at restorere en gammel motorcykel forsvinder ikke, fordi du ikke vil være med til at overfører 200,- på en "motorcykelkonto" hver mdr. Eller fordi du synes at det er en tåbelig ide, at han har en drøm om at kører cykelløb, bestige et bjerg eller bare anlægge en zen-have (men måske skal det så være i en kolonihave og ikke jeres fælles have!)! Tværtimod, vil din partner oparbejde modstand på dig, og du vil selv få flere nej´er.

Der er ikke noget "Status-quo" i et parforhold - enten så nærmer man sig hinanden eller også så fjerner man sig fra hinanden. Og misforstået som det er, tror vi i mange tilfælde, at vi skal kunne forstå helt ind i hjertet alt det vores partner ønsker sig, mener eller synes.

Det behøver du slet ikke, du kan bare forholde dig til det.

Og gerne konstruktivt!

Så bliver dit liv nemlig også meget sjovere.

Læs også: Alenetid giver dig større sexlyst

Læs også