Sådan laver du lavendelboller
Video: Christina Christensen
Inspiration til lækre boller der er nemme at have med at gøre og som kan varieres med alverdens urter.
Lavendelboller
50g gær
½ liter håndvarmt vand
Ca 1 spsk salt
Ca 1 spsk sukker
Ca 1 spsk olie
½ dl finthakket lavendel blade (ikke blomsten men de nye lysegrønne skud)
Ca 300g grahams mel
Ca 200g hvedemel
Det hele blandes sammen til en tyk grød
Lad det hæve ca ½ time (gerne mere)
Nu skal bollerne formes og her tager du en spiseske og en skål men varmt vand og så former du bollerne som hvis du ville lave
Snyd dig slank for 249 kr.
frikadeller. Der bliver ca 18-20 af denne potion.
Nu skal bollerne efterhæve imens ovnen varmes op til 200grader
De bages ca 20 minutter.
Bollerne smager godt til te og kaffe med ost eller marmelade, men også som tilbehør till suppe og salater samt andre retter man ville servere brød til
Lavendelbollerne er udviklet efter slankedoktorens Grahams boller og man kan jo let tilsætte andre ting en lavendel, 1 spsk. kanel og et revet æble) - (1-2 spsk. kommen) har jeg prøvet men har da også tænkt at ville prøve med andre af havens krydderurter så som timian, rosmarin, citronmelisse og mynte