Kærlighed og sex
6. januar 2011

Derfor er det svært at tale med kvinder

Datingcoach ved, hvordan mænd bliver attraktive for os.
Af: af Lindi Winkel
https://imgix.femina.dk/media/9ebe3d28827b4799b0d1de25493d1f0b.jpg

Foto: iStock/Fase2Fase

"Lad mig lige se det mærke, som sidder i nakken på dig… Tænkte jeg det ikke nok, der står "Made in Heaven"!

Det kan være at en sådan bemærkning får øjnene til at rulle - men den får under ingen omstændigheder skørterne til at lette eller hjerterne til at smelte.

Dårlige flirte-forudsætninger
Scorereplikker og andre såkaldte scoretricks virker nemlig ikke på kvinder, mener Michael Kjærgaard fra Fase2fase.

Han er specialist i hjerneprocesser og uddannet i motivationspsykologi og NLP-psykologi. Og så coacher han mænd i at kommunikere bedre med kvinder. Og det trænger mange mænd til:

"Mænd har ikke de samme forudsætninger for en god flirt som kvinder."

Læs: 4 myter om parforhold

Say what?
Når kommunikation i flirten består af 70 procent kropssprog og kvinder i langt højere grad end mænd er i stand til at afkode kropssproget efterlader det mændene halsende uforstående bagefter:


Michael Kjærgaard

"Kvinder er mere end dobbelt så gode til at læse mænds signaler end omvendt, og kvinder er født med en intuitiv fornemmelse af, hvordan en flirt skrider frem. Det gør, at mange mænd ikke får et ben til jorden og kun bliver valgt i stedet for selv at vælge," forklarer Michael Kjærgaard.

Lær det og gør det
I firmaet Fase2fase coacher Michael Kjærgaard mænd i at blive bedre til at kommunikere med kvinder - og dermed blive lykkeligere. Mænd har det nemlig bedst i parforhold:

"Vi mænd kan ikke rigtig tåle at være single. Demografisk set er toppen af samfundet domineret af mænd der er gift eller i parforhold. Bunden domineres af single-mænd".

"Mænd har tilsyneladende et større behov for at have nogen at støtte sig til - og den primære årsag til, at der i dag er så mange singler, omkring en million, er nok at kvinder, ikke mænd, vælger parforholdet fra".

Læs: Har du mere lyst end ham?

Mere vil have mere
I dag opsøger flere og flere datingcoaches, og det, mener Michael Kjærgaard, dels skyldes, at det er blevet mere acceptabelt:

"Området var for bare få år siden tabu. Det er blevet meget mere acceptabelt, at er man ikke god nok til noget, så gør man sig bedre. Mange af mine deltagere er nu henvist af deres kammerater, der har været deltagere," forklarer Kjærgaard, og tilføjer:

"Samtidig er der ryddet ud blandt de såkaldte "scorecoaches", der havde et meget tvivlsomt forhold til etikken i det".

Kvinderne vinder
Og tendensen til at arbejde på at blive bedre til at kommunikere med kvinder er selvforstærkende:

"Dem der før klarede sig nogenlunde oplever nu, at en, der har dygtiggjort sig på f.eks. et af mine kurser, nu snupper pigerne foran næsen på ham, medmindre han også selv vælger at gøre en indsats."

Og vinderne i den ligning er kvinder, der får flere spændende mænd at vælge imellem.


O Gloss fra
Smashbox

"I løbet af få år vil vi se en klar skillelinje mellem dem, der anstrenger sig og dem, som har en eller anden opfattelse af, at de ikke er naturlige mere, hvis de bliver bedre til at kommunikere", forklaret Michael Kjærgaard og fortsætter:

"Den sidste gruppe vil ryge nederst i bunken og vil få sværere ved at finde sig en kæreste."

"Udviklingen er i god tråd med Darwins "Den mest tilpasningsdygtige overlever". Tilpasser man sig ikke, udvikler man sig ikke, anstrenger man sig ikke, taber man i evolutionskapløbet".

Læs også