Selvudvikling
6. januar 2014

Månedens kunstner: Svein Rosseland

Voksne kvinders levede liv er hovedtemaet i den norske kunstner Svein Rosselands kunstfærdige fotografier. De smukke og hudløst ærlige fotografier er afspejlinger af kvinder med historier og engagement i livet. Se med her.
Af: af Malene Fich weischer
https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/januar/svein-self-prim.jpg

foto: 20©13 foto: ingjerd sverresdatter haneset

Om månedens kunstner, Svein Rosseland:

Svein Rosseland er en norsk kunstner, som først og fremmest arbejder med kunstfotografiske billeder. I tillæg udtrykker han sig gennem video, lyd og poesi. Efter at have fuldført kunststudier ved Århus Kunstakademi, konverterede han til at arbejde som grafisk designer. Siden 2007 er han vendt tilbage til kunsten for alvor, og har modtaget internationale priser for sin kunst.

Voksne kvinders levede liv har været og er Rosselands hovedtema. Kvinder over 40. En kompleks og fascinerende verden. Rosseland bruger ikke professionelle modeller. Billederne er et resultat af møder med kvindelige personligheder. Kvinder med historier og engagement i livet. Forud for fotograferingen går der lang tid med mundtlige og skriftlige samtaler. Et møde, hvor begge parter giver ud af sig selv. En forudsætning for at skabe disse stærkt personlige billeder.

Svein Rosselands kunst kræver tid at fremstille, og den kræver tid at betragte. Hans ekspressive kunst er bundærlig og kompromisløs. Billederne er løsrevede fra alle tidens trends. At skabe er for ham en forudsætning for det gode liv. En eksistentiel problematik.

Fotografiet er udgangspunktet, men vejen mod det endelige resultatet er en tidksrævende proces bestående af kunstneriske, tekniske og personlige udfordringer. Fotograferingen kan sammenlignes med en malers optegning på et lærred. Svein Rosseland arbejder videre i lang tid med sine digitale fotografier. Der bruges ingen lette, færdigkøbte effekter. Her udøves der et håndværk på vejen frem mod det færdige kunstværk.



UDEMÆRKELSER:
• Chianciano International Award for Digital and Photographic Art 2010. Svein Rosseland var én af 37 kunstnere ud af en gruppe på 100 jury-udvalgte udstillingsfinalister, som blev hædret og inviteret til at udstille på «Chinaciano Exhibition" i Gagliardi Gallery, London 2011.

• Pollux Awards "Best of All" April 2011 med "Woman Behind Grid [Fear]". Pollux Awards 2011 bestod af seks konkurrancer over seks måneder. Hver måned blev der kåret en "best of all" samt vindere af hver enkelt konkurrancekategori. Alle vindere blev inviteret til at udstille på "Palais de Glace" i Buenos Aires januar 2012.

• Pollux Award Best of Fine Art Photography, May 2011 med "Scream".

• Pollux Award Best of Fine Art Photography June 2011 med "Reflection".

Se mere om Svein Rosseland på Sveinrosseland.com

DIGT AF SVEIN ROSSELAND TIL LEDSAGELSE AF HANS BILLEDER:

for a woman
20©09 poem by svein rosseland

someone whisper...

your nipples are a pair of deep red cherries...
tasting sweet...

your vulva brings to mind an oyster...
doused in mignonette sauce...

your skin shines like velvet...
and tastes like cream...

to me...
you are more than a tasty body...

to me...
you are an unexplored ocean...

deep, wavy and mystic...

an ocean made by...
thousands of rivers...

rivers of spirit...

rivers of music...

rivers of words...

rivers of thoughts...

rivers of sensuality...

rivers of passion...

rivers of love...

i want to dive into you...
to get to know you...

but diving makes me hungry...
for your tasty body...

Læs også