Selvudvikling
25. april 2014

Bloggernes bedste fotos

Populære bloggere har i de forgange døgn delt fotos af deres hverdagsliv. På Instagram #galaxyS5Award. Chefredaktør Lizl Rand var dommer i konkurrencen. Se her hvem, der vandt.
Af: af Redaktionen
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/april/galaxys5awardp.jpg

foto: privat

Ingen blade uden billeder. Ingen blogs uden billeder.

"Vi lever i en verden af fotos, der skal forføre, forskønne, fortælle, formidle. Billeder er det bedste blikfang og hurtige at aflæse," siger chefredaktør Lizl Rand om hvorfor fotos er blevet så vigtige, at en mobiltelefon i dag markedsføres pga. god kamerakvalitet.

"Selv i et magasin som Q, der jo er fyldt med meningsgivende bogstaver og tegn, må vi erkende, at et billede kan sige mere end tusinde ord. Vi har f.eks. artikler og reportager, der udelukkende består af fotos. Billeder der fortæller en historie og hvor det skrevne ord bliver overflødigt. I hvert nummer af Q er der mere end 300 fotos i varierende størrelse. Vi bruger meget tid på fotos - på at udtænke motiv, på selv fotograferingen og efterfølgende på udvælgelsen, hvor vi nørder med at finde lige præcist dét, som fungerer. Og digitalt er billedgallerier jo noget af det mest klikkede," forklarer Lizl Rand, der var dommer i konkurrencen Samsung Galazxy Blogger Award og som havde fornøjelsen af at gennemse de mange bloggeres hverdagsfotos på Instagram #galaxyS5Award.

"Det var en fornøjelse og en udfordring at udvælge. Når jeg scoller igennem tegner sig en skøn mosaik af liv. En blanding af farver, motiver, stemninger og udtryk. Tæt på og langt fra. Symbolsk og hverdagsagtigt. Selvironisk og selviscenesat," fortæller Lizl Rand, der i forbindelse med lanceringen af den meget omtalte Samsung Galaxzy 5S, der officielt blev lanceret ved et fest i København i går, uddelte priser til følgende bloggere:

På en 3. plads kom Anneli Olsen's foto: "Shyy…jeg er gået offline":

Lizls begrundelse: "En vigtig reminder… søvn er restitution. Billedet minder os om balance. Et foto med et budskab. Og ganske morsomt at selvom bloggeren Anneli offline - så gør hun sig bemærket online og får det sidste ord."

Teksten til fotoet lyder: "Der tikker konstant mail, SMS, opkald og diverse notifikationer fra sociale media ind i løbet af en aften. Det er jo dejligt men fremmer ikke ligefrem god søvnkvalitet og ro. Så jeg har besluttet at tre (valgfrie) dage om ugen gå offline fra 21 og slukke for al kontakt til omverden."

På en 2. plads kom Simone Holland Møller med dette foto:

Lizl's begrundelse: "Fyldt med følelser og forår. Levende og lækkert. Flot udført. Og et trick som jeg ikke kan vente med at efterligne. Blomster i luften. Føler nærmest at jeg får dem i ansigtet. Personligt - dog ikke for privat. Smukt. Bliver glad af at kigge på det."

Og nr. 1 og indehaver af en ny Samsung Galaxy blev Katrin Jensen med fotoet "Mission Skinny Jeans":

Lizl's begrundelse: "Humor og opfindsomhed. Godt tænkt og flot udført. Genkendelighed. Der er en historie i billedet. Sårbarhed, selvironi og selverkendelse. Et billede der skriger på at blive delt og liket. Et foto som vi på Q's facebook vil dele med teksten "Kender du det?" fordi billedet emmer af identifikation. Hvem har ikke selv været på en "Mission Skinny Jeans"?"

Se flere billeder

Se alle fotos på Instagram #mit5liv #galaxyS5Award og følg Q på @magasinetq

Læs mere om:

Læs også