Lynvildtgryde med rodfrugtemos og tyttebær
Mangler du inspiration til dit næste middagsselskab? Så kommer vi her med et bud på en lækker ret, der især gør sig godt i de kolde måneder - nemlig lynvildtgryde med krondyr. Krondyrsteaks kan købes på frost, f.eks. i Irma. Kan du ikke få fat på krondyr, så brug okse- eller kalvekød i stedet.
Tid: 45 minutter
Antal personer: 2
Til denne ret skal du bruge en tepose af papir. Den skal fyldes med enebær, timian og peberkorn og koges med i gryderetten, hvor den afgiver masser af god smag.
Ingredienser til lynvildtgryde
- 250 g krondyrsteak
- lidt olie til stegning
- 300 g champignoner
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 dl rødvin
- 4 dl kalvefond
- 4 enebær
- 3 kviste timian
- 1 spsk peberkorn
- 200 g friske perleløg
Rodfrugtemos
- 1 bagekartoffel
- 3 persillerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- ½ dl mælk
- salt
Tilbehør
- hakket persille
- tyttebærsyltetøj
Sådan laver du lynvildtgryde med rodfrugtemos og tyttebær
Skær kødet i strimler. Brun dem i olie på en pande. Læg dem over på et fad. Rens champignonerne. Pil løg og hvidløg, og skær dem i skiver. Hæld lidt mere olie på panden, og steg champignonerne. Tag dem op, og sæt dem til side.
Opvarm en gryde med lidt olie, og steg løg og hvidløg ved middel varme. Tilsæt rødvin, og bring det i kog. Tilsæt kalvefond og en tepose fyldt med enebær, timian og peberkorn. Lad retten simre i 15 minutter. Tag teposen op af gryden, og kasser den. Pil perleløgene, og kom dem i gryden sammen med kød og champignoner. Lad det hele småkoge i yderligere 5 minutter.
Rodfrugtmos: Skræl bagekartoffel og persillerødder, og skær begge dele i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand sammen med pillede hvidløgsfed. Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt smør og mælk, og smag til med salt.
Server vildtgryden med et drys hakket persille og kartoffelmos og tyttebærsyltetøj som tilbehør.