Træning og kost
15. juli 2012

Skinkeschnitzel med feta og spidskål

Få opskriften på skinkeschnitzel med tilbehør i form af dejligt mættende spidskål med fetadrys, som det kun tager 25 minutter at lave og er en fedtfattig opskrift.
Af: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/slank/mad/2009-04-skinkeschnitzel-feta-kopi.jpg

Foto: Jes Buusmann

Skinkeschnitzel er en lækker men ikke altid lige sund ret, men med den rette opskrift og det rigtige tilbehør kan du nyde en skinkeschnitzel med god samvittighed. Her servere du din skinkeschnitzel med spidskål og cherry tomater med lækkert feta drys. Det er på aller måder en fryd for smagsløgene. Bon appetit!

4 pers.

Ingredienser til skinkeschnitzel med spidskål og feta drys:

1 kg nye kartofler
4 skinkeschnitzler
Salt og friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie

Sauteret spidskål

1 spidskål
250 g cherrytomater
2 tsk. smør til stegning
Salt og friskkværnet peber

Fetadrys

100 g fetaost
2 bundter dild
2 spsk. citronsaft
Friskkværnet peber

Sådan laver du skinkeschnitzel med fetadrys:

1. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
2. Dup skinkeschnitzlerne tørre med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider i olivenolie på en pande. Skru ned for varmen og steg dem færdige i ca. 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden og hold skinkeschnitzlerne varme.
3. Sauteret spidskål: Snit spidskålen fint og halver cherrytomaterne. Tør panden af og smelt smørret ved svag varme. Skru op for varmen og sauter spidskålen på panden i 2 minutter. Smag til med salt og peber og vend til sidst de halverede tomater i.
4. Fetadrys: Mos fetaosten med en gaffel og tilsæt finthakket dild, citronsaft og lidt friskkværnet peber. Halvdelen af fetablandingen lægges på skinkeschnitzlerne. Den anden halvdel vendes i den sauterede spidskål.
5. Server skinkeschnitzlerne med spidskål og de kogte kartofler.

Få opskriften på andre sunde retter:

Lækker lakselagsagne

Helstegt Kylling med citrusfrugter

Porretærte med ricotta

Læs også