Selvudvikling
3. juni 2013

Mød månedens kunstner: Tina Lund Christiansen

”At kunne lege med farver og former er noget af det mest livgivende, der findes!” Ordene er Tina Lund Christiansens, og netop hendes livsbekræftende leg med former og farver har gjort hende til Månedens Kunstner.
Af: af Malene Fich Weischer
https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/tina-prim.jpg

foto: Privat

Månedens kunstner, Tina Lund Christiansen:

Jeg hedder Tina Lund Christiansen. Jeg nyder livet med familien, mit arbejde og kunsten ikke mindst. Jeg maler med olie, akryl og akvarel alt efter humør, jeg skaber sjove figur af naturmateriale forarbejdet i skulpturlim. Jeg er uddannet pædagog, underviser og Marte Meo terapeut.

At kunne få lov til at være kreativ og skabende i mit daglige virke er ikke kun en gave, det er også en stor tilfredsstillelse. Så når jeg kan forene kunst og personlig udvikling, giver livet mening, når jeg får lov til at dele det med andre, går det hele op i en højere enhed.

Den indianske tankegang
Jeg er optaget af den indianske tanke og Amerikas oprindelige folk. Mine skulpturer og malerier, der er inspireret derfra, skal ses som en hyldest til landet og de folk, der kæmpede for deres livsgrundlag i de forrige århundreder og stadig den dag i dag. Min interesse blev født da jeg for 30 år siden rejste i reservaterne.

Men ofte når jeg skaber mine billeder er det spontant og intuitivt, hvor farven, fortællingen, formen dukker frem for mit indre øje, men det kan også være en betagende naturoplevelse der danner skitsen for maleriet.
Ligedan er det med mine figurer: Jeg kan finde en sten, en muslingeskal, et stykke glas og opleve figuren som om den allerede er lavet, jeg skal bare få den frem.

Farver og former
Så at kunne lege med farver og former er noget af det mest livgivende, der findes, og nogen gange rammer man en stemning som er så kraftfuld at det næsten er på højde med en tur til Vesterhavet i stormvejr.
Sidegevindsten ved at være kunstner er alle de dejlige mennesker man møder på sin vej og alle de gode snakke man kan få om livet og kunsten.

Man kan finde mig på : www.facebook.com/TinaLundChristiansen, www.gallerilund.dk samt på www.cypergalleriet.dk/gallerilund

Jeg er gæsteudstiller med mine skulpturer hele sommeren i "www.irenesmalerier.dk" som ligger i Vig.
Og så er jeg med i arbejdsfællesskabet "kunstnere mod social skævhed" , hvor salget af de billeder vi donere går ubeskåret til hjælp til f.eks et varmt måltid til en hjemløs.

Vi har sommerudstilling i Helligaandskirken og en permanent salgsudstilling i Borgergade i KBH.

Tilbage til mig og min kunst, så er jeg inspireret af naturen, dyrene og relationen imellem mennesker. Når jeg ofte maler "gennemsigtige" billeder er det fordi jeg er overbevist om at naturen, moder jord- nok skal overleve os og alle de tiltag som vi finder på.

Se seks af Tinas smukke malerier og skulpturer i galleriet nedenfor...

Er DU næste måneds kunstner?

Er du selv en kunstner på vej, så er det måske dig, der kan blive næste måneds kunstner hér på oestrogen.dk.

Send os nogle ord om dig selv og dine kunstværker, samt er par eksempler på disse ved at klikke her.

Så hører du fra os snarest muligt!

Tidligere kunstnere på Oestrogen.dk:

Anitta Jonas

Britt Salver

Jorge Leiton

Læs også