Courgettesuppe med timian
Foto: Anders Schønnemann
(4 personer)
300 g kartofler i terninger
1 løg i terninger
1 persillerod (150 g) i terninger
2 fed hvidløg, finthakkede
450 g courgette i terninger
olivenolie
8 dl urte- eller hønsebouillon
1 lille potte frisk timian
salt og peber
lidt citronsaft
2-3 spsk. hvidløgsost (f.eks. Buko)
TILBEHØR:
(ristet) brød med hvidløgsost
Gør alle grøntsagerne i stand. Svits dem i olien, uden at de tager farve. Kom halvdelen af timianen i, og hæld bouillon over. Lad det koge under låg i ca. ½ time, til det er godt mørt. Blend suppen direkte i gryden med en stavblender (er der timianstilke i, fiskes de op). Kog suppen op igen, og pisk osten i. Hak resten af timianen, kom den i suppen, og smag til med citronsaft, salt og evt. peber. Tykkelsen kan justeres med mere vand/bouillon. Servér suppen rygende varm med godt brød og resten af hvidløgsosten.
Prøv også: Porre-kartoffelsuppe