Træning og kost
22. maj 2013

LCHF aftensmad - Low carb lasagne opskrift uden pasta

Mange der overvejer LCHF kosten frygter at skulle leve uden pasta. Men det er der råd for! Få opskriften på lasagne uden pasta.
Af: Redaktionen - Opskrift og billeder er gengivet efter aftale med Politikens Forlag
https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/maj/201319lchfaftensmadlowcarblasagnep.jpg

Spiser du LCHF kost (Low Carb High Fat), eller overvejer du at begynde på det? Så læs med her og få en LCHF mini kostplan på Q.dk lavet i samarbejde med Politikens Forlag og bogen "LCHF Spis dig mæt og glad".

> Læs også : Alt du skal vide om LCHF

LCHF aftensmad

Når man overvejer at skifte kostretning til LCHF, så plejer lasagne og pasta i det hele taget at være noget af det, som de fleste gruer for at skulle undvære. Men det er der ingen grund til, for det er faktisk muligt at lave pasta og lasagneplader der passer til en LCHF kost, uden at bruge rigtig pasta!

Fordelen ved at lave denne type pastaplade er, at de bidrager med protein i stedet for kulhydrat, og det gør at denne ret mætter meget mere end en klassisk lasagne ellers gør.

> Køb bogen "LCHF - Spis dig mæt og glad" her

Lasagne opskrift uden pasta

Lasagne opskriften rækker til 4 personer
Rækker tiden ikke til at stå og lave lasagneplader, så er tynde skiver af squash et helt udmærket, hurtigt alternativ.

Ingredienser til lasagneplader

  • 4 æg
  • 125g Philadelphia
  • 5 store spsk loppefrøskaller
  • 1 tsk oregano

Ingredienser til Bechamelsauce

  • 1½ dl fløde
  • 50 g revet ost (fx flødehavarti)
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • Salt og hvid peber

Ingredienser til kødsovs

  • 2 finthakkede løg
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 800 g hakket oksekød
  • 5 dl tomatsauce med smør
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 150-200g revet ost til toppen af lasagnen
  • Smør eller kokosolie til stegning
  • Salt og friskkværnet peber

Tilberedning af lasagne uden pasta

Lasagneplader
Opvarm ovnen til 150 grader. pisk æggene luftige og tilsæt resten af ingredienserne. Sørg for, at loppefrøskallerne er pisket godt ind i æggemassen, så de ikke klumper. Kom dejen over på en bageplade med bagepapir og fordel den jævnt over hele pladen med en dejskraber. Portionen passer præcist til en bageplade. Kom bagepladen i ovnen og bag dejen i ca. 13-15 minutter.

Tag pladen ud og afkøl. Skær herefter ud med en pizzaskærer i den størrelse lasagneplader som du ønsker.

Bechamelsauce
Giv fløden et hurtigt opkog i en kasserolle og lad osten smelte heri. Tilsæt muskatnød, salt og hvid peber efter behag. Rør godt rundt.

Kødsovs
Varm smør eller kokosolie op i en gryde og sauter hvidløget og løgene heri. Brun herefter kødet og tilsæt tomatsaucen og krydderierne. Lad saucen simre under låg, indtil du er klar til at samle lasagnen.

Saml lasagnen i et ovnfast fad og start med lidt kødsovs i bunden. Læg delene lag på lag og afslut med et lag kødsovs og fordel herefter revet ost på toppen. Bag lasagnen i ca. 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader.

Server evt. en frisk grøn salat til lasagnen.

LCHF mini kostplan opskrifter


> LCHF morgenmad


> LCHF knækbrød


> LCHF frokost


> LCHf aftensmad


> LCHF brød


> LCHF dessert

Læs mere om:

Læs også