Sprødstegt laks på urter
Foto: Colombus Leth
Opskriften er beregnet til 2 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
400 g laksekoteletter med skind u/ben og skæl
salt og peber
olivenolie til stegning
200-300 g nye rødbeder
200 g persillerod
lidt knust spidskommen
lidt knuste korianderfrø
2 spsk. hakket persille
Læs også: 10 opskrifter til en flad mave
TILBEHØR:
2 dl yoghurt naturel 10 %
1 fed knust hvidløg
salt
lidt knust chili
hakket persille
SÅDAN GØR DU:
Dup laksen tør, og drys let med salt. Skær de istandgjorte urter i 1 cm tykke stænger. Varm olien op på en hed pande, og sautér urterne heri, til de er let møre og fint gyldne. Krydr godt, vend persille i, og tag dem fra panden. Kom lidt ny olie på, varm op, og læg laksekoteletterne i med skindsiden nedad. Steg i 1 minut over god varme, tryk fisken let ned med en paletkniv, så skindet steges jævnt over hele fladen. Skru ned, og steg videre, til skindsiden er flot sprød, og laksekødet begynder at blive lyst og fast i kanten. Skru atter op, vend koteletterne, og steg dem i 1 minut på kødsiden.
Servér med yoghurt rørt med hvidløg, krydderier og persille.