Træning og kost
25. januar 2012

6 slanketips til aftensmaden

Her er en guide der hjælper dig til at skære ned på kalorierne i aftensmaden.
Af: Slankedoktor.dk
https://imgix.femina.dk/media/1b38f1f533564776a18c8dde25284281.jpg

1. Tradition og tryghed
De gammeldags mormor-retter må gerne have en stor plads på din menuplan. F.eks. brunkål, forloren hare, kåldolmere, gammeldags kyllingesteg, flæskesteg og frikadeller med stuvet hvidkål. Disse retter behøver nemlig slet ikke at være fede. I bund og grund handler det om, hvordan du sammensætter og tilbereder din mad: Brug magert kød, jævn sovsen og server masser af fiberrige grøntsager til.

2. Jævning af sovs
Hvis der ikke er fedt i sovsen, og du har jævnet den, så kan du spise sovs uden dårlig samvittighed. Du kan f.eks. jævne en stuvning eller kogevandet fra boller i karry. Husk at eventuelt overskydende fedt er siet fra. Når du vil jævne kan du pisker/ryster hvedemel ud i mager mælk, røre maizena ud i lidt vand eller bruge en sovsejævner.

3. Feder kartofler?
Nej! Det er dog rigtigt, at kartoflen har flere kalorier end de fleste andre grøntsager, men ikke så mange, at du ikke kan spise dem med fornøjelse i almindelige mængder. Det er vigtigt at slå fast, at det er det samlede antal af

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

kalorier, som har betydning i forhold til om du kan tabe dig. Sammenligner du kartofler med ris, pasta og brød, indeholder kartoflen færrest kalorier pr. 100 gram. Så vælg kartoflen frem for ris, pasta og hvidt brød.

4. Store bøffer og vægttab hænger sammen
Spis store bøffer og andre proteinrige fødevarer, når du skal ned i vægt. Protein mætter rigtig godt og længe. Derudover kræver det mere af kroppen at forbrænde protein end de andre næringsstoffer, og derfor øges din forbrænding faktisk mærkbart på måltider med meget protein. Så spis masser af magert kød, fjerkræ, fisk, mager ost, magre mejeriprodukter, æg og de vegetariske bønner, linser og kikærter. Det er dog de "dyriske proteiner", som bedst hjælper dit vægttab.

5. Farvel til smør og fedt
Når du spiser fedtholdig mad, tæller kalorie-taxameteret lynhurtigt, mens det tæller langsomt, når du spiser grøntsager. Derfor skal du sige farvel til smør, piskefløde og sødmælk, når du laver mad. Og vælg det magre kød på under 10 % fedt. Steg på teflon eller titanbelægning uden brug af fedt - det er faktisk ikke nødvendigt. Og læs på deklarationerne og sammenlign produkterne mht. fedt og kostfibre.

6. Pas på pasta, ris og brød
At blive slank kræver mådehold med især pasta, ris og brød, for disse madvarer feder faktisk, hvis du ikke begrænser dem, fordi de indeholder så megen energi, som skal brændes af. Spis ikke mere end 125-175 g i tilberedt tilstand til dit hovedmåltid.

Læs også: 6 slanke tips til morgenmaden

Opskrift: Lækker lakselasagne

Læs også