Selvudvikling
3. juni 2013

Dansk forsøg med kræftvaccine imponerer!

En ny type kræftvaccine ser ud til at kunne forlænge livet for alvorligt syge kræftpatienter. Det er forskning i verdensklasse, det hele sker i Herlev, og de første forsøg tegner rigtig lovende.
Af: af Lonnie Kjer
https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/maj/kraeftvaccineprim.jpg

Foto: All Over

Herlev Hospitals Center for Cancer immunterapi er dem, der fører an i kampen mod kræften - og FOR en vaccine, der giver håb for kræftpatienter. De allerførste spæde forsøg på 14 patienter med fremskreden lungekræft og syv med modermærkekræft, der har spredt sig, ser ud til at have den ønskede effekt, skriver Kræftens bekæmpelse.

Lever længere … uden bivirkninger
Patienterne i forsøgsbehandlingen lever tilsyneladende længere og uden bivirkninger af vaccinen, og en enkelt lungekræftpatient har afsluttet sin kemobehandling for et år siden og lever nu med en vaccinebehandling om måneden. Dét jubler professor Mads Hald Andersen og hans team over, og med 2,7 millioner støttekroner fra Kræftens Bekæmpelse kan de fortsætte kampen for den optimale opskrift på en kræftvaccine.

Kræftvaccine med muligheder

Og det går ud på at booste patienternes eget immunforsvar, og fundet af et nyt protein ser altså ud til at kunne bane vejen frem.
"Vi er tilfredse over at se en lovende effekt på patienterne - også med en så relativ simpel form for vaccine, som vi bruger nu," siger Mads Hald Andersen til Kræftens Bekæmpelse og understreger, at de kun lige er begyndt at forstå de muligheder, de nye kræftvacciner kan give.
"Vi kender nu de første angrebsmål, men der kan sagtens findes andre. Men der er mange hvis'er, der skal afklares forinden. Vi er bare jublende glade over de foreløbige lovende resultater."

Læs også