Mad
31. oktober 2011

Franske nødde-marengs med kaffecreme

I Frankrig kan du få de små marengs i alverdens glade farver. Jeg synes, at disse lavet af både mandler og nødder smager skønt med en kaffe-chokolade-creme imellem.
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/1194de03f8764eca87da0f30de848da5.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Franske nødde-marengs med kaffecreme
(ca. 25 stk. afhængig af størrelse)

MARENGS
75 g finthakkede smuttede mandler
75 g finthakkede hasselnødder
2 bægre pasteuriserede æggehvider
250 g flormelis

KAFFECREME
100 g lys chokolade
100 g mørk chokolade (gerne 70 %)
3 tsk. Nescafé-pulver
30 g glukose (Morten Heiberg,fås bl.a. i Brugsen)
30 g koldt smør i små terninger

Marengs: Hak mandler og nødder helt fint, så det ligner mel. Pisk æggehviderne helt stive. Bland sukker og mandel-nødde-mel, og vend det i hviderne med kraftige tag. Sprøjt kagerne på bagepapir, eller sæt dem på med en stor teske. Lad dem stå i ½ time, så de falder lidt sammen og får en tør overflade (det giver den rigtige franske facon efter bagning). Bag dem midt i en 140° varm ovn i 10-15 minutter (brug ikke varmluft til marengs!). Køl dem af, og læg dem i dåse.
Kaffecreme: Hak al chokoladen fint. Opløs kaffen i så lidt vand som muligt. Varm glukosen op, og hæld den over chokoladen sammen med kaffen. Rør godt, så det smelter helt. Rør smørret i. Lad cremen køle af og stivne. Læg kagerne sammen med et lag af cremen inden servering. Kagerne kan drysses med et fint lag flormelis.

PRØV OGSÅ: Alle julens skønneste kager

Læs mere om:

Læs også