Derfor overdriver mænd deres sexlyst
foto: shutterstock
Hvordan er det lige, det er med mænd og deres sexlyst?
I årtier har mændene haft det lidet flatterende prædikat på sig, at de tænker for meget på sex, men ny forskning fra det amerikanske Duke University tyder på, at det langt fra er sandheden. Faktisk konkluderede undersøgelsen, at mænd - og kvinder i øvrigt, overvurderer, hvor ofte de tænker på sex, og også hvor ofte de rent faktisk dyrker det. De opsigtsvækkende studier blev offentliggjort i Journal of Sexual Medicine. Det skriver Daily Mail.
Mænd overdriver deres sexlyst for at leve op til deres rygte
Selvom begge køn overvurderede hvor ofte de havde sex, overvurderede mændene deres seksuelle aktivitetsniveau højere end kvinderne. Forskerne mener, at dette skyldes en "kønsmekaniske" som vi mennesker benytter, når vi skal genkalde os fortidens begivenheder. Mænd tror simpelthen, fordi det er det, som samfundet forventer af dem, at de bør have været mere seksuelt aktive, og have tænkt mere på sex, end de rent faktisk har.
Læs også: Mænds manglende sexlyst er et tabu
Mænd vil imponere andre mænd med deres penisstørrelse
Sexhukommelsen spiller os et puds
202 deltagere, 101 mænd og 101 kvinder, hvoraf halvdelen døjede med kroniske lidelser som depression, cancer e.g., og den anden halvdel var raske, svarede online på en række spørgsmål vedrørende deres sexliv, aktivitetsniveau, interesser i sex, dysfunktionaliteter og hvad der generelt gav dem seksuel tilfredsstillelse.
I første omgang skulle deltagerne dagligt svare på spørgsmålene, og efter en 30 dages periode, skulle de så svare på et samlet spørgeskema, hvorefter svarene fra begge spørgeskemaer blev sammenlignet.
Her fandt forskerne, at der var variation i svarene, afhængigt at parametre som humør, køn og efter hvilke emner der var tale om. I svarene for måneds spørgeskemaet vurderede deltagere af begge køn deres interesse i sex højere end på dagligt basis.
Desuden var der en tendens til, at folk der beskrev deres humør som godt, overvurderede, hvor ofte de havde sex, og mente, at de nød det mere, end hvad dagsundersøgelserne viste. Det modsatte gjorde sig gældende for folk, der beskrev sig selv som mindre glade og positive.